Який буває шоколад




Який буває шоколад



Шоколад надзвичайно різноманітний за своїми формою і видами. Оскільки це дорогий продукт, його слід використовувати дуже акуратно. Шоколад буває молочним, чорним і білим, продається у вигляді плиток, фішок, крихти, густої пасти, какао-порошку, а також в рідкому вигляді (різні шоколадні напої).


Вибір шоколаду:
Для приготування кондитерських виробів використовуються чотири основних види шоколаду: кувертюр, кулінарний шоколад, столовий, або десертний шоколад, а також помадка з шоколадним смаком.


Кувертюр - кращий та найбільш дорогий сорт з високим вмістом олії какао, яке надає шоколаду неповторний смак і аромат. У правильно розтопленого кувертюру красива глянсувата поверхня.


Кулінарний шоколад буває різних сортів; його якість залежить від вмісту в ньому масла какао. Воно впливає і на смак і колір, і на щільність продукту. Кулінарний шоколад знаходить різноманітне застосування, він менш дорогий, ніж кувертюр, і підходить для приготування всіх виробів з шоколадними компонентами.

Столовий, або десертний шоколад містить менше масла какао, але у нього чудовий смак. Він зручний у роботі, проте коштує досить дорого. Цей сорт краще використовувати для приготування обливного печива, особливих десертів або домашніх цукерок. В розплавленому стані досить густий, тому гладке глазуроване покриття з нього не вийде.


Шоколадна помадка насправді містить так мало масла какао, що навряд чи має право називатися шоколадом. У неї менш приємний смак, ніж у інших видів шоколаду, фактура м'яка і досить жирна, однак у готової помадки є переваги - нею зручно користуватися, та й коштує вона дешевше. Готова помадка підійде для приготування будь-яких виробів з шоколадними компонентами.

Як вже говорилося, шоколад буває трьох видів: чорний (напівсолодкий), молочний і білий. Чим чистіше шоколад, тим він твердіше і відрізняється більш вираженим гіркуватим смаком. Молочний шоколад найбільш м'який і солодкий. Білий, містить тільки масло какао без додавання темних його часток, не має чіткої смаку.



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: