Відкрити категорії

Що приготувати на Хеллоуїн?


Що приготувати на Хеллоуїн?


Незважаючи на давнє коріння і цілком серйозні вірування, лежачі біля витоків цього свята, сучасний Хелловін - це веселий маскарад, покликаний своєю яскравістю і барвистістю розбавити нудну сірість пізньої осені. Можливо, саме в цьому слід шукати причину популярності традиційного для західних країн свята у нас.

Будучи одним з найстаріших свят нашого світу, сьогодні Хеллоуїн широко святкується в більшості країн на двох континентах. І саме в цю таємничу святкову ніч у всіх дорослих на нашій планеті з'являється рідкісна можливість знову ненадовго стати дітьми, від душі повеселитися, попустувати, і, звичайно ж, поласувати.

Що приготувати на Хеллоуїн?


Це справжнє свято гарбузів, з яких не тільки вирізають страхітливу нечисту силу - яскраві ліхтарики, але і готують безліч смачних страв. Салати та десерти, супи та каші, страви із смаженої, вареної, тушкованої та запеченого гарбуза стають візитною карткою цього святкового столу на Хеллоуїн.

Ми поділимося з вами своїми думками та ідеями, які обов'язково підкажуть вам, що приготувати на Хеллоуїн.

1. Готуючи святковий стіл, постарайтеся докласти максимум своєї фантазії до оформлення святкових страв. Темою оформлення можуть стати будь-які жахи. Хоча постарайтеся не переборщити, не варто змушувати гостей кричати від страху, цілком достатньо, якщо вони будуть посміхатися від задоволення.

11


Найпростіші сендвічі, вирізані у формі черепів за допомогою гострого ножа і прикрашені кров'ю з кетчупу, доставлять чимало задоволення. Не забудьте спекти печиво у формі павутинок і павуків, прикрасьте торт «цвіллю» з глазурі. Просто використовуйте свою уяву, і тоді ваше свято обов'язково вдасться, а желатинові монстри і привиди з бананів обов'язково вам в цьому допоможуть.

2. Без якого частування не може обійтися жоден Хеллоуїн? Ну, звичайно ж, без яблук в карамелі. Приготувати їх дуже і дуже просто. Шість стиглих солодких яблук ретельно вимийте, осушіть, видаліть гілочку і вставте на її місце довгу дерев'яну або пластикову паличку.

22


350 грам м'якої карамелі або ірису покладіть в глибоку каструлю, додайте 2 ст. ложки молока і 1/2 ч. ложки меленої кориці. Нагрівайте на водяній бані, часто помішуючи, до повного розм'якшення карамелі.

Кожне яблуко покрийте рівним шаром карамелі, опускаючи їх в каструлю і крутячи за паличку. Покриті карамеллю яблука викладіть на змащене маслом деко і охолодіть в холодильнику протягом 15 хвилин.

3. Дуже неймовірно смачним і ароматний виходить гарбуз, фарширований м'ясом і овочами. Ретельно вимийте один гарбуз середньої величини, зріжте у нього верхівку і ретельно вичистіть насіння.

У глибокій сковороді розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії, додайте 800 г свинини, нарізаної невеликими шматочками і обсмажте на сильному вогні протягом 5 - 7 хвилин до утворення коричневої скоринки. Додайте до м'яса одну крупно нарізану цибулину і 200 г моркви, нарізаної великими брусочками.

33

Рекламний блок
Перемішайте і тушкуйте все разом ще 10 хвилин. Потім додайте 3 великих помідора, нарізаних кубиками, 300 г квашеної капусти, 100 г дрібно нарубаної руколи, 100 г очищених кедрових горішків, 100 г вершкового масла, чорний і червоний перець, сіль за смаком. Все ретельно перемішайте, потушкуйте ще 8 - 10 хвилин і зніміть з вогню.

Гарбуз покладіть на змащений маслом деко, начиніть м'ясом з овочами, накрийте верх фольгою і запікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 70 - 90 хвилин. Подавайте гарбуз до столу цілком і не забудьте прикрасити.

4. Крила летючої миші під рожевим соусом припадуть до смаку будь-якій відьмі. Втім, не варто лякатися, якщо справжніх відьом у вашому оточенні не спостерігається, то деякі інгредієнти цієї страви можна замінити більш звичними для людей продуктами.

Десять курячих крилець ретельно промийте, покладіть в посуд для маринування і залийте маринадом з 1/2 склянки соєвого соусу, 2 ч. ложок дрібно натертого імбиру, 2 подрібнених зубчиків часнику, 2 ст. ложки дрібно нарубаної зелені петрушки, чорного перцю і солі за смаком.

44


Залиште крильця маринуватися протягом 10 - 12 годин у прохолодному місці. Замариновані крильця запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин, потім полийте маринадом і тушкуйте ще 10 хвилин. Готові крильця викладіть на блюдо і полийте соусом з 1 склянки сметани, 3 ст. ложок гірчиці і 3 ст. ложки дрібно посіченої зеленої цибулі. Ні за що не признавайтесь, що ви замінили делікатесного кажана простою куркою.

5. Забавне печиво у формі пальців як не можна краще підійде до вашого свята. Три склянки борошна змішайте з 1 ч. ложкою пекарського порошку і 1 ч. ложкою солі. Один стакан цукрової пудри збийте міксером з 200 г розм'якшеного вершкового масла.

Продовжуючи збивати, додайте одне яйце, по 1 ч. ложці мигдального та ванільного екстракту. Коли інгредієнти добре перемішуються, не припиняючи збивати, потроху додайте суміш борошна, солі і розпушувача.

55


Готове тісто загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин. Діставайте тісто з холодильника невеликими порціями, формуйте з нього довгі тонкі печива у формі пальця, на один з кінців якого притискайте по одному мигдальному горіху, які будуть зображати нігті.

Злегка стисніть ваше печиво в двох місцях, щоб сформувати «кісточки» пальців. Випікайте протягом 20 хвилин на деко, вкритому листом пекарського паперу, змащений маслом, в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів.

6. Морозиво з ікрою жаби послужить прекрасним десертом на святковому столі в Хеллоуїн. Очистіть від шкірки 3 стиглих м'яких ківі, складіть їх у чашу блендера і подрібніть до стану однорідного пюре, додайте 2 ст. ложки меду, 1 ст. ложку лимонного соку і 200 г вершкового морозива.

За допомогою блендера дуже швидко і ретельно все перемішайте, потім розкладіть по порційним вазам або келихах і приберіть в холодильник. Перед подачею збризніть парою крапель червоного фруктового соусу або варення.

66


7. Пригостіть своїх друзів коктейлем «Повсталі мерці». Заповніть високий келих до половини обсягу колотим льодом. Додайте 40 мл світлого рому, 40 мл горілки і 1 ст. ложку лимонного соку. Доповніть келих майже до верху ананасовим соком, а зверху влийте 1 - 2 ст. ложки вишневого сиропу. Прикрасьте коктейль.

77

Що приготувати на Хеллоуїн фото 1Що приготувати на Хеллоуїн фото 1

Що приготувати на Хеллоуїн фото 2Що приготувати на Хеллоуїн фото 2

Що приготувати на Хеллоуїн фото 3Що приготувати на Хеллоуїн фото 3

Що приготувати на Хеллоуїн фото 4Що приготувати на Хеллоуїн фото 4

Що приготувати на Хеллоуїн фото 5

Що приготувати на Хеллоуїн фото 6Що приготувати на Хеллоуїн фото 6


Моторошно свята вам!

Рекламний блок
Що приготувати на Хеллоуїн?


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com