Святкові економні котлети



Святкові економні котлети


Так смачно — просто неможливо відірватися від тарілки! Такі котлетки і на святковий стіл не соромно подати, і це притому, що страва з розряду економних.

Інгредієнти:
500 г будь-якого фаршу;
2 ст. л. вівсяних пластівців;
0,5 склянки молока;
2 яйця;
1 середня цибулина;
2 зубчики часнику;
сіль, перець за смаком;
2 великі картоплини.

Для підливи:
1 середня цибулина;
1 ст. л. борошна;
1 ст. води;
2 ст. л. томатної пасти;
2 ст. л. вершків (сметани);
сіль, перець і будь-які спеції за смаком.

Приготування святкових економних котлет.


Підготуй фарш. Для цього збиваємо яйця, додаємо молоко. Залийте цією сумішшю вівсяні пластівці і відстав розмокати. Цибулю і часник дрібно наріж, змішай з фаршем, посолити і поперчити за смаком, додай розмоклі пластівці, все ретельно перемішай. Картоплю очистити і тонкими брусочками.

11


Сформуй з фаршу овальний корж і викласти на нього брусочок картоплі.

22


Краї коржа з'єднай, щоб в процесі приготування котлета не розвалилася.

33


Обсмажити котлети на олії до рум'яної скоринки, викласти у вогнетривку форму.

44


Приготуй підливу. Цибулину подрібни і підсмаж в сковороді, де смажилися котлети. У воді розведи томатну пасту, вершки (сметану), борошно, ретельно розмішай, щоб не залишилося грудочок. Вливаємо в сковороду до цибулі. Посоли, поперчи, додаємо улюблені спеції, туши 5 хвилин під кришкою, а потім залийте цим соусом котлети. Форму з котлетами відправ на 20 хвилин у духовку запікатися при температурі 180-200 градусів.

55


Спробуй приготувати ці смачні котлети, посипавши перед подачею зеленою цибулею, — полетять гарячими!

66


Блюдо досить ситне — знахідка для будь-якої господині.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок