Зрази з курячого фаршу з сиром



Зрази з курячого фаршу з сиром


Напевно, всім вже добряче набридли звичайні котлети з рисом або гречкою? Котлети хороші тим, що можна експериментувати не тільки з фаршем, але і з начинкою. Котлети з начинкою називаються зрази. Це блюдо з'явилося в Литві, а згодом поширилося по всій Європі.

Особливо популярні зрази в Польщі, Білорусії, країнах Прибалтики, в Україні. Спочатку начинку загортали в добре відбитий шматок м'яса. З тих пір, як за допомогою м'ясорубки ми маємо можливість подрібнювати м'ясо до стану фаршу, м'ясні зрази з фаршу взяли вид котлетки з різною начинкою.

Начинка може бути найрізноманітніша: гриби, цибуля, яйце, рис, овочі. Я пропоную рецепт зраз з сиром. Сподіваюся ці смачні курячі зрази з сиром нікого не залишать байдужими.

Інгредієнти:
120 г сиру (будь-якого);
550 г курячого філе;
150 г сала;
1 головка цибулі;
3 — 4 часточки часнику;
сіль – за смаком;
спеції — за смаком;
чорний мелений перець — за смаком;
рослинна олія для смаження курячих зраз;
волоські горіхи (подрібнені) – за бажанням.

Як приготувати зрази з курячого фаршу.


Фарш можна приготувати з того м'яса, яке є в наявності. Я роблю фарш з курячого філе з додаванням сала або грудинки. Додаю я жир, щоб фарш не був зовсім сухим. Куряче філе, звичайно, попередньо промиваю, зрізаю жилки і даю м'яса обсохнути.

Пропускаю куряче м'ясо, сало і грудку через м'ясорубку. Додаю цибулю очищену і дрібно порізану, часник, видавлений через часникодавку. Заправляю фарш сіллю за смаком і спеції за своїм бажанням і розсудом. Можна додати ще трохи чорного меленого перцю. Гарненько все вимішую.

11


Готую начинку для зраз з курячого філе. Сир натираю на дрібній тертці, додаємо 2 чайні ложки сухого або свіжого кропу. В начинку можна ще додати волоських горіхів, перемелених в блендері.

22


З фаршу роблю корж середнього розміру. Порада: щоб фарш не прилипав до рук, краще їх змочити у воді.

33


У центр викладаю сирну начинку, защипую і формую котлетку. Потім курячу котлету обвалюю зі всіх сторін у борошні. Курячі зрази для смаження готові. Якщо ви не хочете вживати зрази відразу, можна заморозити їх про запас.

44


Зрази з курячого фаршу смажу з одного боку на сильному вогні. Потім, після підрум'янення, котлету перевертаю і смажу з іншого боку на слабкому вогні до готовності, прикривши сковороду кришкою. Приблизний час смаження зраз з фаршу займає 7-10 хвилин з обох сторін.

55


Вживати курячі зрази з сиром треба гарячими, поки сир не застиг. Подавати можна з будь-яким гарніром і зі сметанкою. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Наталья
Дуже смачно. Раніше замовляла таку страву на сайті, але у них доставка лише по Києву. Тепер живу в Одесі, тому довелося самій готувати. Дякую за рецепт. Мені та гостям надзвичайно сподобалось.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок