Мочені яблука



Мочені яблука


Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
листя чорної смородини - 10 шт.;
листя вишні - 10 шт.;
вода - 1,5 літра;
сіль - 1,5 ч. л.;
мед - 4 ст. л. (приблизно 100 г);
зерна гірчиці - 0,5 ч. л.;
гвоздика - 5 шт;
кориця - 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:
Відібрати зрілі яблука без пошкоджень. Помити.

Підготовлені яблука укласти в емальовану каструлю, намагаючись укладати якомога щільніше хвостиками догори.

Мочені яблука



Листя чорної смородини і вишні вимити і перекласти ними яблука в каструлі.

Мочені яблука



Для заливки поставити воду на вогонь, додати в неї сіль, мед, гвоздику і корицю.

Мочені яблука



Довести заливку до кипіння, зняти піну, що утворюється (від меду), вимкнути вогонь, остудити трохи, хвилин 15, і гарячою заливкою залити яблука.

Мочені яблука



Для того, щоб мочені яблука вийшли смачними, треба щоб заливка покривала їх повністю.

Накрити яблука тарілкою, без вантажу. Тут важливо, щоб яблука постійно перебували під заливкою і не спливали.

Мочені яблука



Залишити каструлю з яблуками на 3 дні при кімнатній температурі, щоб яблука трохи побродили, а потім винести в холодне місце. Через 1,5 - 2 місяці мочені яблука будуть готові.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок