Баклажани в аджиці



Баклажани в аджиці


Інгредієнти:
баклажани - 4,5 кг;
помідори - 2,5 кг;
морква - 2 шт.;
яблука - 3 шт.;
солодкий товстостінний перець - 5 шт.;
гострий перець - 1-2 шт.;
часник - 3-4 головки;
цукор - 2 склянки;
рослинне масло - 2 склянки;
оцет - 1 склянка;
зелень - пучок;
сіль - за смаком.

Спосіб приготування:
Помідори ретельно вимити та нарізати шматочками. Потім пропустити помідори через блендер до стану пюре.

Баклажани в аджиці



Приготувати солодкий, гострий перець і зелень.

Баклажани в аджиці



Пропустити всі перці через блендер до стану пюре.

Почистити моркву, яблука, часник. Та нарізати середніми шматочками, щоб було зручно пропустити через блендер. Яблука очистити від шкірки та нарізати на четвертинки.

Баклажани в аджиці



Потім все пропустити через блендер разом з зеленню до стану пюре.

Баклажани в аджиці



Всі три прокручені через блендер суміші перекласти в одну каструлю.

Додати рослинне масло, оцет, цукор.

Баклажани в аджиці



Перемішати, присолити за смаком, поставити на плитку. Довести до кипіння і варити аджику 20 хвилин.

Баклажани в аджиці



Баклажани очистити від шкірки, щоб були м'якше і більш ніжні.

Баклажани в аджиці



Очищені баклажани нарізати невеликими кубиками, посолити, а потім промити. Опустити в каструлю до овочів. Довести баклажани в аджиці до кипіння і варити 20 хвилин.

Баклажани в аджиці



Через 20 хвилин вимкнути вогонь.

Баклажани в аджиці



Наповнити банки гарячою сумішшю, закрити чистими кришками, перевернути, і коли охолонуть, перенести в прохолодне місце.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок