Смачні помідори
Інгредієнти:
На 2-3 кг червоних помідорів середнього розміру
1 головка часнику,
2 невеликих цибулини,
3 ст.ложки рослинного масла,
зелень петрушки.
Маринад:
на 1 л води
50 мл 9% оцту,
1 ст.л. солі з маленькою гіркою,
3 ст.л. без гірки цукру,
1 ч.л. перцю горошком,
1 ч.л. запашного перцю,
лавровий лист.
Спосіб приготування:
На дно підготовлених банок викладаємо порізану зелень петрушки, часник, вливаємо прожарене рослинне масло (1 ст.л. на літрову банку).
У помідорах робимо дірки зубочисткою в плодоніжці, так більше ймовірність, що вони не лопнуть, так і маринадом просочаться краще.
Укладаємо міцненькі чисті сухі помідори в банки на зелень. Великі можна розрізати навпіл. На помідори покласти пару кілець ріпчастої цибулі.
Кип'ятимо маринад, вимикаємо вогонь і вливаємо оцет. На трилітрову банку потрібно 1,5 л маринаду, на дволітрову - 1 літр, на літрову - 500 мл.
Заливаємо помідори маринадом, причому маринад не повинен бути киплячим: гарячим, але не киплячим. Стерилізувати 12-15 хв.
Закатати. Укутати до остигання.
Смачного!