Асорті із огірків, помідор та перцю
Інгредієнти:
огірки - 5 кг
помідори - 3кг (середні)
перці - 6 шт
часник - 2 шт на банку
перець чорний горошком - 2 шт на банку
листя хрону, вишні, кропу - у кожну баночку по парі (не жалійте)
Лаврушка - 2 шт на банку.
Для маринаду:
вода - 5 літрів
цукор - 1ст.л. з гіркою на кожний літр води
сіль - 2ст.л на кожен літр води
оцет - на кожен літр по столовій ложці
Стерилізовані банки і кришки.
Спосіб приготування:
Овочі добре помити, у огірків відрізати кінці з двох сторін, перці ріжемо навпіл, очищаємо часник. Спочатку ставимо банки на водяну баню (по одній баночці хвилин на 10, чим більше - тим краще!), укладаємо всі овочі в баночки, на дно всі спеції перець чорний горошком, листя хрону, вишні, лаврушку, потім йдуть огірки, помідори і шматочки перцю. Робимо так всі банки.
Тим часом робимо маринад, в воду додаємо сіль, цукор гарненько кип'ятимо, і тільки в кінці йде оцет, купить ще хвилини 3 і вимикаємо!
Заливаємо гарячим маринадом всі баночки і закручуємо кришки. Все готово. Перевертаємо банки догори дном і накриваємо яким не будь покривалом, що б не пропускало світло, і так повинні простояти наші заготовки добу, а потім прибираємо в прохолодне місце!