Маринований перець на зиму



Маринований перець на зиму


З якоїсь невідомої мені причини закуски таять в собі надзвичайно привабливий фактор, особливо для жінок. Вони є багатообіцяючими попередниками основної їжі. Дані мариновані перчики, як не можна точно підходить під цей опис. Вони милі, як кнопочки, і не тільки виглядають яскраво і жваво, але і на смак чудові.

Рецепт цих перців – створення моєї мами, і, як і більшість її творів, вони отримують схвальні відгуки, як ми їх готуємо. Як я вже згадувала, вони можуть служити як в якості аперитиву, так і як гарнір. Мені подобається їсти їх на закуску.

Інгредієнти:
1,5 кілограма невеликих болгарських перців;
7-8 зубчиків часнику;
1,5 столових ложки спецій.

Для спецій (виходить приблизно 200 грамів):
1 столова ложка кориці;
1 столова ложка сухої гірчиці;
2 чайних ложки чорного перцю;
1 чайна ложка гвоздики;
1 чайна ложка запашного перцю;
1 чайна ложка ягід ялівцю;
1 чайна ложка насіння кропу;
4 сухих лаврових листка;
1 маленький шматочок сухого імбиру.

Для маринаду:
1 літр води;
1 склянка цукру;
1 склянка дистильованого оцту;
1/2 склянки рослинного масла;
2,5 чайної ложки солі.

Процес приготування маринованих перчиків.


Спочатку вимила перці.

11


Відрізала хвостики і вийняла насіння. Це важливо зробити зараз, щоб не довелося вичищати насіння з вже готових перців.

22


Взяла велику каструлю з водою, поставила на вогонь і довела до кипіння. Опустила в киплячу воду перці і бланшувала протягом 3 хвилин. Шумівкою вийняла всі перці з окропу.

33


У 3 однолітрові чисті банки розклала по 3 зубчики часнику і по 1/2 столової ложки спецій в кожну.

44


Поклала перці в кожну банку.

55


У каструлі середнього розміру змішала всі інгредієнти для маринаду і довела до кипіння.

66


Залила перці гарячим маринадом.

77


Примітка. Я робила ці мариновані перчики з і без рослинної олії. Для мене кращим виявився варіант повністю без масла. На мій погляд, воно нічого не додає особливого перцям, хіба невелику жирову плівку, яка мене не дуже надихає. У загальному і цілому, вони гарні в будь-якому вигляді, так що все це виключно справа смаку. Закрила банки кришками.

88


Якщо хочете зберігати мариновані перчики тривалий час, то потрібно спочатку стерилізувати банки і кришки, а потім закупорені банки стерилізувати на водяній бані протягом 15 хвилин.

Закриті банки з маринованими перчиками повинні постояти, принаймні, протягом декількох днів, перш ніж їх відкривати.

99


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок