Заправка для борщу на зиму



Заправка для борщу на зиму


Сьогодні я вирішила ускладнити собі життя і законсервувати заправку для борщу. Чому ускладнити життя? Тому що я сьогодні готувала велику каструлю, якої вистачить, щоб приготувати 11 разів борщ швидким способом. Як ви самі розумієте, сил і часу пішло багато, але тепер я можу приготувати борщ взимку за 30 хвилин.

Борщ готується з такою заправкою дійсно дуже швидко. Це простий і хороший спосіб готувати швидко і смачно. А ще це прекрасний спосіб заготовити овочі, яких восени багато.

Інгредієнти:
— 1,5 кг буряків;
— 1 кг болгарського перцю;
— 1 кг моркви;
— 1 кг цибулі;
— 1,5 кг томатів;
— 1 гострий перець — чилі;
— 350 мл соняшникової олії;
— 100 г оцту;
— 0,5 склянки солі;
— 0,5 склянки цукру;
— 300 г квасолі;
— 1 л води;
— 1 ст. л. чорного меленого перцю;
— свіжа зелень (кріп, петрушка).

Спосіб приготування заправки для борщу на зиму.


Починаємо приготування заправки для борщу з завчасного замочування квасолі у воді на ніч. Вранці квасолю промиваємо й варимо у воді без солі до напівготовності.

11


Поки квасоля вариться, займемося овочами.

22


Для початку очищаємо цибулю і промиваємо її.

33


Нарізаємо цибулю невеликими кубиками. У великій сковороді смажимо цибулю на рослинній олії (350 мл олії на весь лук).

44


Тим часом очищаємо і промиваємо моркву.

55


Моркву тремо на крупній тертці. У велику каструлю, миску або казанок закидаємо цибулю і моркву.

66


Буряк очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо буряк до інших підготовлених овочів.

77


Болгарський перець очистити від плодоніжки і серединки, перекручуємо на м'ясорубку з дрібною сіткою.

88


Томати і гострий перець промиваємо, томати нарізаємо на 2-4 частини і теж пропускаємо через м'ясорубку з дрібною сіткою.

99


Томатне пюре з гострим і болгарським перцем відправляємо в каструлю з овочами. Додаємо наполовину готову квасолю, сіль, цукор, чорний мелений перець і воду. Після закипання готуємо заправку 15 хвилин, після чого заливаємо оцет, додаємо рубану зелень і готуємо ще 1 годину.

1010


Якщо за цей час квасоля, буряк встигли стати м'якими, то розкладаємо заправку по чистим, сухим банкам і закочуємо їх кришками. Якщо квасоля або буряк здаються трохи твердими, то варимо заправку для борщу ще 15 хвилин.

Готову заправку відправляємо в прохолодне місце і готуємо борщ в будь-який зручний час всього за 30 хвилин. Приємного і смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Людмила.
Я відварюю квасолю до готовності і буряк також варю окремо і дрібно кришу соломкою. Додаю іх до решти овочів в останню чергу і все разом тишкую хвилин 20.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок