Маринований болгарський перець на зиму



Маринований болгарський перець на зиму


В основному я закриваю болгарський перець на зиму цільними плодами, але сьогодні у мене болгарський перець великого розміру і навряд чи гармонійно увійде в банку, тому перець я нарізала навпіл.

Інгредієнти:
часник - 2 шт.;
столовий оцет - чверть склянки;
сіль - 1 ст. л. без гірки;
перець болгарський - 1 кг;
вода - 1 л;
масло рослинне - пів склянки;
цукор - пів склянки.

Спосіб маринування болгарського перцю.


Отже, перець ретельно вимиваємо.

11


Перець розрізаємо уздовж, видаляючи плодоніжки.

22


Якщо всередині залишаються зернятка - нічого страшного, витрушувати їх не треба.

33


У посуд наливаємо воду, додаємо цукор, сіль, рослинне масло, оцет і даємо закипіти.

44


Коли маринад закипить, кладемо перець, знову даємо закипіти й варимо 5 хвилин - довше не треба, інакше з перцю почне сходити верхня шкірка і з-за цього його просто неможливо буде їсти. Спочатку перець буде вище маринаду, тому періодично перемішуємо його ложкою.

55


А до кінця часу перець розм'якне і майже повністю покриється маринадом.

66


Часник очищаємо. Один кладемо на дно банки (якщо вона 3х-літрова), а другий покладемо зверху перцю, коли заповнимо ним банку (банку я ретельно мию гарячою водою і не стерилізую).

77


Перець укладаємо в банку і кладемо часник.

88


Знову даємо закипіти маринаду, і заливаємо перець в банку. Закатуємо банку кришкою (її я ретельно мию і обдаю окропом). Перевертаємо банку догори дном і закутуємо, наприклад в ковдру або покривало, щоб банка охолола поступово.

99


Все, маринований консервований болгарський перчик на зиму готовий! P. S. З вказаної кількості виходить рівно одна 3-літрова банка.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок