Рецепт кабачкової ікри



Рецепт кабачкової ікри


Мабуть, кабачок - це один із самих улюблених мною овочів, який здатний легко замінити повноцінний обід і, не менш поживна вечеря. Кількість всіх продуктів, які нам знадобляться для приготування, я вказую на око, так як вагів у мене немає, в приблизному співвідношенні. З такої кількості мені вдалося законсервувати 4,5 літрів кабачкової ікри.

Інгредієнти:
кабачки - 5 кг;
морква - 0,5 кг;
цибуля ріпчаста - 0,5 кг;
сіль - за смаком;
цукор - 1 ст. ложка;
сік томатний - 0,5 л;
олія соняшникова - 2 ст. ложки;
перець чорний мелений - за смаком.

Спосіб приготування кабачкової ікри на зиму.


Природно, головну масу нашої страви займають молоденькі кабачки.

11


І приготування почнемо з того, що добре помити і просушити кабачки. Потім, видаливши носик і хвостик, нарізаю їх на дрібні шматочки, щоб комфортно перемолоти їх у м'ясорубці.

22


Оскільки кабачок - це дуже соковитий овоч, а нам зайва рідина зовсім не потрібна, перш ніж зайнятися подрібненням, слід спорудити конструкцію для проціджування. Наприклад, я підставляю сито або друшляк з піддоном для збирання соку, можна також використовувати марлю. Таким чином, я отримую ось таку дрібну і розсипчасту кабачкову масу.

33


І цілу тарілку кабачкового соку з таким яскравим і дуже красивим кольором.

44


Зливати сік потрібно обов'язково, а в іншому випадку, він не тільки набагато затягне весь процес варіння, але ще й сприятиме травленню нашої ікри і розпаду більшої частини вітамінів. Перемелені кабачки відправляємо в сухий казан, не змащуючи маслом дно, де наші кабачки будуть гаситися протягом певного часу і уварюватися на дуже повільному вогні, постійно помішуючи.

55


Варити кабачки будемо до тих пір, поки не випарується весь сік, що залишився, а це займе приблизно, близько 2 годин. За цей час маса значно уварюється і змінює свій колір з яскраво-зеленого на коричневий.

66


Поки уварюються наші кабачки, можна зайнятися підготовкою інших овочів. Для початку, чистимо, гарненько миємо і підсушуємо моркву. У мене вона вже молоденька, цього сезону, тому я просто вимила і просушила.

77


Нарізаю її, також на невеликі шматочки, підготувавши до проходження через м'ясорубку.

88


Ріпчасту цибулю, точно таким же чином, чистимо та миємо.

99


Готуємо до м'ясорубки.

1010


Після всього цього подрібнюємо овочі через м'ясорубку.

1111


Відправляємо їх на сковороду, де трохи обсмажимо, постійно помішуючи, на соняшниковій олії.

1212


Для того, щоб надати цій засмажці особливого аромату, я додаю трохи чорного меленого перцю (у мене це перець у млині).

1313


В цей час, повертаємося вже до уварених і готових кабачків. Додаємо сюди сіль, а це приблизно 2 столові ложки.

1414


Цукор 1-1,5 столові ложки.

1515


Коли у нас з'являються в городі помідори, то, звичайно, я використовую їх, а якщо нема, то чудово виручає томатний сік, що залишився з минулого року.

1616


Додам його в казан з майбутньою ікрою.

1717


Все ретельно перемішую. Тепер можна сюди ж відправляти засмажену моркву і цибулю.

1818


Все ретельно перемішуємо і залишаємо ще покипіти на 10-15 хвилин. Вийшла у нас ось така ікра, яку тепер можна розкладати по банках і закочувати.

1919


Я закочую завжди по півлітрових банках, для мене так набагато зручніше. Природно, їх потрібно вимити, висушити і простерилізувати паром. Ікру накладаємо щільно, під самий край баночки, щоб ніде не залишалися повітряні кишені.

2020


Як я вже казала, з приблизно п'яти кілограм кабачків у мене вийшло 9 баночок ікри, тобто 4,5 літра.

2121


На цьому все, наші заготовки на зиму готові.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок