Квашені зелені помідори на зиму



Квашені зелені помідори на зиму


Серед розмаїття осінніх овочів, я роблю заготівлю і з зеленими помідорами. Обов'язковий компаньйон цієї страви - селера. Саме вона забезпечить чудовий аромат готових томатів. Приступимо до роботи!

Інгредієнти:
зелені томати – 2 кг;
свіжа петрушка – 1 пучок;
зелень селери – 1 пучок;
перець чилі – 1 шт.;
часник - за смаком;
сіль - 2 столові ложки.

Спосіб приготування квашених зелених помідорів.


Для засолювання таких помідорів нам знадобиться дрібно нашаткована зелень селери і петрушки.

11


Пластинки часнику і гострого червоного перцю.

22


Змішуємо зелень і додаємо 2 столові ложки солі.

33


Для засолювання зелених помідор використовуємо листя хрону, вишні і лаврушку, перець горошком і свіжу зелень селери.

44


Укладаємо всі спеції на дно 3-х літрової банки.

55


У підстави кожного помідора робимо кілька проколів зубочисткою. Ця техніка прискорить процес засолювання. Замість 2 тижнів очікування, наші зелені помідори будуть готові набагато раніше.

66


Далі робимо надріз по центру, зберігаючи круглу форму.

77


Фаршируємо помідори зеленню.

88


Закладаємо гострий перець і часник.

99


Таким чином фаршируємо всю партію зелених томатів.

1010


Укладаємо їх у банку зі спеціями і заливаємо холодною водою. Помідори будуть готові до вживання через 7-10 днів.

1111


Ось як вони виглядають через тиждень перебування на холодному балконі.

1212


Такі помідори гарні і як самостійна закуска і як інгредієнт салату. Хрусткі, гостренькі, ароматні! Квашені зелені помідори стануть відмінним гарніром до страв з макаронних виробів і каш.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок