Овочева ікра на зиму



Овочева ікра на зиму


Раніше ми ніколи не робили овочеву ікру з зелених помідорів. Перший раз я спробувала її приготувати в минулому році, коли всю посадку накрило фітофторою і треба було врятувати хоч частину врожаю. Рецепт вийшов цілком робітничо-селянський, він склався сам собою — за великим рахунком, будь-яка овочева ікра робиться по одному і тому ж принципу, різниця лише в деталях. Судячи з того, з якою швидкістю готовий продукт зникає в шлунках моїх друзів і домочадців, технологія має право на життя.

Інгредієнти:
зелені помідори - 3 кг;
перець болгарський - 500 г;
перець гострий - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 кг;
морква - 1 кг;
часник - 5 головок;
сіль - 3 ст. ложки;
олія соняшникова - 1 стакан.

11

 

Спосіб приготування овочевої ікри.


Приступаємо до приготування овочевої ікри: цибулю чистимо, ріжемо.

22


Окремо обсмажуємо на рослинному маслі.

33


Моркву чистимо, перемелюємо через м'ясорубку, наливаємо половину рослинного масла в посуд, де будемо готувати ікру, і обсмажуємо.

44


Поки морква смажитися, почищені і порізані перець і помідори, пропускаємо через м'ясорубку.

55


Додаємо до моркви і солимо. Помідори і перець - соковиті овочі, тому тушкуємо всю цю перемелену масу 50-60 хвилин, не закриваючи кришкою, щоб зайва волога випарувалася.

66


Часник перемелюємо через м'ясорубку і додаємо до ікри разом з обсмаженою цибулею. Тушкуємо ще хвилин 20-25.

77


Поки ікра готуватися. Стерилізую в духовці банки.

88


Готову гарячу ікру розкладаю в гарячі банки і закатую. Виходить 6 півлітрових баночок. Вкриваю баночки ковдрою і залишаю до ранку. Зберігати таку овочеву ікру можна як звичайну заготовку - в темному, прохолодному місці.

99


Ікра виходить гостренька, підходить до будь-якої страви або на бутерброд.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок