Малосольні огірки на зиму



Малосольні огірки на зиму


Зараз з'явилося дуже багато варіантів приготування малосольних огірочків, але незважаючи на те, що вони дуже смачні, як мені зараз хочеться погризти свіжих, а ось взимку похрумтіти цими самими малосольними. Тому ділюся зі своїми однодумцями рецептом консервування таких хрустких і ароматних огірочків.

Інгредієнти:
огірки - 4 кг;
сіль - 0,33 ст.;
цукор - 1 ст.;
перець чорний мелений - 10 г;
оцет - 1 ст.;
олія соняшникова - 1 ст.;
часник - 10 зуб.;
петрушка - 100 г.

Спосіб приготування малосольних огірків на зиму.


При виборі огірків віддаємо перевагу прямим і молоденьким овочам.

11


З чотирьох кілограм виходить 10 півлітрових банок. Огірочки помити, зрізати краї і нарізати уздовж на чотири частини. Потім впоперек.

22


Вилити в них один стакан соняшникової олії.

33


Один стакан оцту.

44


Висипати один стакан цукру.

55


Одну третину склянки солі.

66


Додати 10 грам чорного меленого перцю.

77


Десять зубчиків часнику пропустити через часникодавку і також додати в огірки.

88


Петрушку промити під проточною водою, нарізати і відправити в миску до огірків.

99


Руками все перемішати і залишити на дві години.

1010


По закінченню вказаного часу огірки пустять ось такий сік.

1111


Розкласти їх по чистим банкам.

1212


Розподілити рівномірно отриманий сік, накрити кришками. Соку буде приблизно півбанки.

1313


Помістити банки в широку каструлю (на дно кладемо рушник) і налити в неї холодну воду до рівня трохи вище середини банки. Поставити на вогонь.

1414


Коли вода в каструлі почне закипати потрібно засікти час. П'ятнадцяти хвилин достатньо для стерилізації. Банки закатати і перевернути догори дном.

1515


З часом огірки злегка поблідли. Укутати банки і залишити на добу.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок