Огірки малосольні



Огірки малосольні


В цьому році я вперше вирішила приготувати малосольні огірки. Раніше пробувала їх тільки у мами і бабусі. А ось у самої руки якось не доходили. Але яка ж це все-таки смакота, та ще якщо з молодою вареною картоплею!

Рецепт взяла у мами. У неї огірочки завжди виходили дуже хрусткі і в міру солоні, з дуже приємним пряним смаком і ароматом. Є у мами і один «секретний інгредієнт» — це молоді стрілки часнику.

Я жодного разу не бачила їх продажу (навіть у наборах для засолювання, які часто можна зустріти на ринку в бабусь). Але ось у нас на дачній ділянці якраз часник пустив такі стрілки — значить настав час солити огірки!

Інгредієнти:
огірки — 2 кг;
кріп з «парасольками» — великий пучок;
листя чорної смородини — 10 шт.;
листя вишні — 10 шт.;
зубчики часнику — 4 шт.;
стрілки часнику — 6 шт.;
лист хрону — 1 середній;
сіль — 3 столові ложки;
цукор — 1 чайна ложка;
вода — 1,5 літра.

11

 

Як приготувати огірки мариновані вдома.


Огірочки для засолювання краще брати невеликі. По-перше, так вони швидше просоляться, а по-друге невеликі корнішони простіше укладати в банку. Промиваємо їх у холодній воді.

22


Відрізаємо з кінців «попки». Це знову-таки для кращого і швидкого просолення.

33


Листочки смородини можна не шкодувати, — вони надають особливий аромат огірків.

44


А ось з вишнею краще не переборщувати. Її листя трохи гірчать і тому на трилітрову банку не варто класти більше 10 шт.

55


Ягідні листя промиваємо і укладаємо на дно банки.

66


Кріп обов'язково беремо з «парасольками» — у них весь аромат.

77


Так само промиваємо і кладемо на дно банки.

88


Слідом кладемо часник — очищені зубчики і зелені стрілки часнику.

99


Тепер укладаємо щільно огірочки.

1010


Лист хрону споліскують у воді. Скручуємо в кілька разів.

1111


І кладемо зверху огірків.

1212


Тепер робимо соляний розчин. Для цього в каструлю кладемо сіль (краще велику кам'яну).

1313


І заливаємо її окропом.

1414


Потім додаємо ложку цукрового піску.

1515


Заливаємо цим розчином огірки до самого горлечка банки.

1616


Закриваємо банку кришкою і ставимо в темне прохолодне місце.

1717


Через дві доби смачні хрусткі малосольні огірочки можна їсти!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок