Малосольні огірки



Малосольні огірки


Малосольні огірочки – це чудове доповнення до столу. Причому не тільки в повсякденному меню, але і на якомусь святі. Адже багато хто любить таку закуску, це так по-нашому.

У нашій сім'ї люблять їсти варену картоплю з малосольними огірками, а також м'ясо і курячий суп. Це, звичайно, справа смаку кожного, я можу і без нічого огірочками похрумтіти, і кілька штук з'їсти не помітити.

Головне в їх приготуванні не перетримати, тому готувати не варто багато: дні на 2-3, інакше вони стають занадто солоними і кислими. Я приготувала 1,5 кг, які помістилися в 3-х літрову банку, для моєї сім'ї це оптимальний варіант. Ви ж можете зробити будь-яку іншу кількість, головне розсіл зробити вірно – 1 ложка солі на літр води.

Інгредієнти:
свіжі огірки (невеликі, бажано з тонкою шкіркою) – 1,5 кг;
часник – 1 головка;
свіжий кріп – пучок;
сіль – 2 ст. ложки (з розрахунку 1 ст. ложка на 1 літр води);
вода (гаряча) – 2 літри

11

 

Спосіб приготування малосольних огірків.


Огірки ретельно вимити в проточній воді, зрізати кінчики з обох сторін – це щоб огірочки просолились як слід.

22


Очищений часник нарізати не дуже дрібно.

33


Кріп вимити і теж нарізати побільше.

44


В чисту банку (чи іншу ємність) укладати огірки, при цьому кожен шар пересипати часником і кропом.

55


В окремій каструльці висипати сіль – 2 ст. ложки.

66


Закип'ятити чайник і залити гарячу воду (2 л) в каструлю з сіллю, ретельно розмішати, щоб сіль повністю розчинилася.

77


Отриманим розсолом залити огірки в банку.

88


Закрити кришкою і відставити огірки на 15-20 годин. Тобто на наступний день їх вже сміливо можна їсти. Бажаю вам приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок