Кавуни у пряному маринаді
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
90 гр оцту 9%,
1 столова ложка солі,
3 столові ложки цукру.
Кавуни обов'язково повинні бути з рожевою м'якоттю, червоний сорт не підійде.
Приготування:
У бутель кладемо 1 зубчик часнику, 3-4 гілочки кропу, перець чорний горошком, лаврушка 1 маленький листочок.
Баночки заздалегідь стерилізуємо. Кавуни ретельно миємо. Ріжемо кавуни на шматки, щоб вільно входили в банку (по можливості видаляти кісточки).
Заливку робимо обов'язково трикратну!
Перший раз заливаємо просто окропом, витримуємо десь хв 15, воду зливаємо, додаємо по рецепту сіль, цукор і оцет і другий раз вже заливаємо маринадом, знову хв. 15-20 витримуємо зливаємо, кип'ятимо і заливаємо останній раз. Закатуємо і укутуємо до повного остигання!