Відкрити категорії

Мариновані кабачки


Мариновані кабачки


Кабачки - справжня знахідка для заготівель на зиму. З цього бюджетного овочу виходять дуже смачні гарніри до м'яса, риби і будь-якого зимового обіду. Їх своєрідна щільність нагадує за смаком гриби, а якщо взяти молоді кабачки вони і зовсім не поступляться хрустким маринованими огірочками!

Після маринування кабачки по смаку дуже схожі на гриби - такі ж щільні. Кабачки і гарбуз - єдині овочі, які тривалий час зберігаються в свіжому вигляді. Це добре, коли є достатньо вільного місця для зберігання. Далеко не всі можуть дозволити собі таку розкіш, і тому, при рясному урожай кабачків, їх можна не тільки тушкувати, смажити, але і маринувати на зиму (як огірки), закочувати салати, варити варення.

Рецепт маринованих кабачків не ускладнить Вам заготовку, а навпаки, завдяки йому все робиться швидко, але без поспіху. Варити кабачки перед маринуванням не потрібно, як пропонується в багатьох рецептах, досить стерилізації. Варто попрацювати влітку, щоб зекономити час на приготування обіду взимку: відкриваєш баночку з маринованими кабачками - і вже готовий гарнір до м'яса або риби.

Інгредієнти (кількість зазначена в рецепті):
кабачки;
зелень петрушки, квітки петрушки, кріп;
цукор, сіль;
оцет;
перець чорний горошком;
лавровий лист.

Як приготувати мариновані кабачки на зиму.


Помиті і очищені від решти на них квіток.

22

Рекламний блок
Стерилізуємо банки.

33


Для приготування 3 л сиропу нам знадобиться 100 г цукру, 80 г солі, 80 г оцту, перець чорний горошком 25 штук і духмяний перець горошком 6 штук, 6-8 лаврових листочків.

44


В стерилізовані банки на дно покласти пару гілочок петрушки, пару квіток петрушки, трохи кропу і 8-10 зубків часнику середнього.

55


Зварити сироп з вище зазначених продуктів

66


У банки накласти порізані кружальцями кабачки (можна і дольками, на ваш смак) і зверху покласти ще по парі гілочок кропу.

77


Виловити по парі лаврових листочків, кілька горошин чорного перцю, пару горошин запашного в кожну банку і залити гарячим сиропом (на 3-ох літрову банку в середньому йде 1200 г сиропу). Накрити банки металевими кришками і поставити в розігріту духовку на пів години. Якщо у вас в духовці решітка слабка, треба подбати про те, щоб вона не впала під вагою банок.

88


Через пів години в банках активно піднімаються бульбашки (ознака того, що сироп всередині скипів). Вийняти їх і закатати спеціальним ключем.

99


Після цього їх слід встановити догори дном на великий рушник (щоб кришки втягнулися, це забезпечить тривале зберігання продукту).

1010


І вкрити їх. Залишити так до повного охолодження банок.

Потім можна перенести їх в підвал або комору, туди, де Ви зазвичай тримаєте консервацію. Взимку відваріть будь-який гарнір, відкриєте баночку кабачків і порадієте тому, що не даремно закатали ці ніжні, трохи солодкуваті кабачки.

Рекламний блок
Мариновані кабачки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com