Відкрити категорії

Мариновані печериці


Мариновані печериці


Домашні мариновані печериці набагато смачніше магазинних. По-перше, в них ви можете покласти стільки оцту скільки вважаєте за потрібне, а в магазинних печерицях така кількість цієї речовини, що вони можуть стояти кілька років і не псуватися. Особисто мені зовсім не до душі. Та й на смак магазинні не порівняти з домашніми. От і пропоную простий і швидкий спосіб маринування грибів печериць.

Інгредієнти:
печериці - 1 кг;
кріп зелений - 1 пучок.;
часник - 4-5 зуб.;
лавровий лист - 3-4 шт.;
сіль - 2 ч. л.;
цукор - 1 ч. л.;
перець горошком - 15 шт.;
яблучний оцет - 50 мл;
олія оливкова - 100 мл;
вода - 3-4 склянки.

Як приготувати мариновані печериці.


Підготуємо все необхідне для маринування.

11


Спочатку я готую маринад. Для цього змішую оцет, оливкову олію, сіль, цукор, перець, лаврушку, видавлюю в цю суміш часник. Рекомендую використовувати саме оливкову олію першого холодного віджиму. Воно, на відміну від звичайної соняшникової олії, надає грибам особливу м'якість і приємний ніжний смак, а про аромат не варто і говорити.

22

Рекламний блок
Виливаю маринад в каструлю і додаю до нього воду.

33


Маринад довести до кипіння, після чого помістити в нього чисті грибочки. Особисто я не чищу капелюшки від шкірочки. Досить гриби просто замочити водою і гарненько помити.

44


Варю гриби 7-10 хвилин. У цей час можна зайнятися кропом. Потрібен великий пучок кропу. У кропу видалити товсті, грубі стебла і залишити тільки тонкі, ніжні гілочки.

55


Гілочки кропу дрібно нарізати.

66


Коли печериці проварилися 7-10 хвилин їх потрібно зняти з вогню і додати до них кріп. Перемішати.

77


Остудити гриби прямо і прямо у каструлі з маринадом помістити в холодильник на ніч. Готові печериці можна відразу ж вживати або ж закатати в стерилізовані банки.

Такий спосіб маринування печериць підходить навіть для приготування грибів до святкового столу. З вечора замариновані гриби, можна вже подавати на наступний день. Якщо ж ви вирішили закатати в банки, то майте на увазі що стояти такі гриби будуть не більше трьох-чотирьох місяців. Якщо хочете продовжити термін зберігання, замініть яблучний оцет на звичайний столовий і збільшіть його кількість.

Рекламний блок
Мариновані печериці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com