Мариновані білі гриби



Мариновані білі гриби


Найбільш завзяті грибники крім приготування різних страв запасаються грибами на зиму - для цього їх заморожують, сушать і звичайно ж маринують. Адже взимку так приємно відкрити баночку маринованих грибочків, згадати про теплі дні і відчути аромат літнього лісу! А ще такі грибочки можна подати на святковий новорічний або різдвяний стіл.

Найціннішим вважається білий гриб - його називають королівським. Білі гриби цінують за їх смак і поживні властивості. При правильному приготуванні це справжній делікатес. Цей гриб відноситься до грибів першої категорії. Він краще за інших грибів засвоюється організмом людини, а також містить багато корисних речовин.

Звичайно найкращим способом зберегти корисні властивості білого гриба є сушка, а також заморожування. Проте я також дуже люблю мариновані білі гриби. До того ж маринувати їх зовсім нескладно, так як вони не вимагають якої-небудь додаткової підготовки, як наприклад, опеньки або маслюки. Головне - дотримуватися всі пропорції, порядок приготування, необхідні інгредієнти і чистоту.

Інгредієнти:
білі гриби;
сіль, чорний перець горошком;
оцет, вода, цукор;
лавровий лист;
гвоздика.

Як маринувати білі гриби.


Отже маринування білих грибів.

11


Гриби чистимо, видаляємо всякий бруд і розрізаємо на шматочки.

22


Потім закидаємо в каструлю і варимо. Ми варимо хвилин 30 після кипіння.

33


Далі стерилізуємо банки і кришки, ну зрозуміло, що все має бути заздалегідь промите.

44


Одночасно зі стерилізацією варимо маринад. Ось рецепт маринаду на 1 кг грибів. 3 чайні ложки солі, 11 горошин чорного перцю, 5 горошин запашного перцю, два лаврових листка, 4 гвоздики, 4 столових ложки 30% оцтової кислоти, половина чайної ложки цукру, дві склянки води.

55


У нас було трохи більше кілограма, ми поклали всього побільше, ніж в рецепті. Далі викладаємо гриби в стерилізовані банки. Як вони лягають, так і лягають, ущільнювати не треба, інакше не буде місця для маринаду.

66


Далі заливаємо все гарячим маринадом і закручуємо кришки.

77


На стіл устеляємо рушник або ганчірку, встановлюємо закручені банки. Банки ставимо кришками вниз і все це вкриваємо чим-небудь теплим - куфайкою, ковдрою, вовняний одягом.

88


Як тільки банки охололи і якщо нічого не помутніло і все виглядає красиво, то прибираємо кудись в комору та чекаємо зиму. З першим снігом, можна відкривати і їсти.

Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок