Сік з яблук



Сік з яблук


Серед усього процесу консервування продуктів на зиму, особливо слід виділити заготівлю яблучного соку. Принаймні, для мене це зовсім окремий процес з окремою історією.

Сік з яблук можна отримати двома шляхами, умовно: перший шлях - соковижималка (всіляких видів і принципів дії) і другий - соковарка. Скажу відразу, яблучний сік на зиму я готую тільки в соковарці!

Соковарка розв'язує руки - сік капає сам, помаленьку, і головне, одержаний сік не треба фільтрувати, ні стерилізувати спеціально. Досить довести до кипіння, щоб розчинився цукор і можна закривати тільки в банки. І ще, важливо і те, що в соковарці можна готувати невеликими порціями.

Інгредієнти:
- яблука 1 кг;
- цукровий пісок 180 г;

Як приготувати сік з яблук на зиму.


Яблука промити під проточною водою.

11


Подрібнити чисті яблука, відокремивши від них серцевину з кісточками.

22


Засипати друшляк від соковарки подрібненими яблуками.

33


Посипати зверху на яблука половиною необхідної кількості цукру.

44

 

55


Наповнити водою нижню частину соковарки.

66


Встановити в неї другу каструлю для збору соку. У неї є отвір посередині для створення парового простору. І підставити під трубочку глибоку чашку, щоб в неї стікав сік.

77


Вставити зверху в другу каструлю друшляк з подрібненими яблуками.

88


Накрити кришкою і включити сильний вогонь.

99


Залишити соковарку на вогні, поки з трубочки не перестане капати сік (це приблизно хвилин 40).

1010


Промити добре під проточною водою кришку з банкою.

1111


Стерилізувати помиті кришки з банкою протягом 25 хвилин.

1212


Перелити зібраний яблучний сік в каструлю і додати половину цукру.

1313


Довести до кипіння і повного розчинення цукрового піску.

1414


Залити доверху в гарячу банку гарячий яблучний сік.

1515


Закатати щільно кришку.

1616


Шалено смачний натуральний яблучний сік готовий!

Сік з яблук на зиму виходить сильно концентрований. При подачі, за бажанням, його можна розбавляти кип'яченою водою.

Яблучний сік напевно найпопулярніший сік в наших широтах. І найкорисніший! А вже порівнювати натуральний сік власного виробництва з промисловими рідинами з концентратів навіть сенсу не має.

Щоб там виробники не писали на своїх етикетках, все одно свій сік з яблук це сік з яблук! З вітамінами і мікроелементами, які нам життєво необхідні в студену зимову пору.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок