Огірки мариновані



Огірки мариновані


Дуже смачні, але ще і які корисні - мариновані огірки на зиму, рекомендуються не тільки шеф-кухарями, як пікантною закускою, але і дієтологами, онкологами та терапевтами. Мариновані огірки абсолютно некалорійні, сприяють насиченню організму такими корисними мінералами, як магній і кальцій, вітаміном С і залізом. Цей продукт підвищує імунітет, рекомендується хворим на недокрів'я (анемія).

Завдяки способу приготування (додавання оцту), мариновані огірки - ідеальний продукт для схуднення. Так само вони допомагають боротися зі шлунковими паразитами, вбивають інфекції в кишковому тракті. Такі соління рекомендовані діабетикам, для зниження цукру в крові. Завдяки вітаміну С, мариновані огірки відмінно допомагають у якості профілактичного засобу від грипу або застуди.

Однак, не варто забувати, що мариновані огірки, вживані у великих кількостях, тим більш надто солоні, затримують воду в організмі, що можуть негативно вплинути на роботу нирок.

Інгредієнти:
Огірки (середнього або маленького розміру).

Спеції: часник, гвоздика, перець духмяний горошок, лавровий лист, листя смородини, листя вишні, хрін, кріп (парасольки з недозрілим насінням), кора дуба (за бажанням, щоб огірочки були твердими і хрусткими), насіння гірчиця (за бажанням, надають пікантний смак).

Оцтова есенція 70% - 1 ч. л (на 3-літрову банку огірків).

Маринад для огірків:
вода - 1 л;
сіль - 2 столові ложки;
цукор - 3 столові ложки.

Консервація огірків на зиму.


Для початку потрібно простерилізувати баночки. Останнім часом я для цього використовую мікрохвильову піч. Такий спосіб стерилізації значно економить час.

Спосіб стерилізації банок в мікрохвильовці:

- Банку ретельно миємо (особливо горло банки).

- На дно чистої банки доливаємо 1-1,5 см води.

- Ставимо (великі банки укладаємо на бік) банку з водою на тряпочну серветку в мікрохвильову піч.

- Виставляємо потужність 70 і час: 0,5-1 літрові банки = 3 хвилин; 2-3 літрові банки = 4 хвилини

11


На дно пастеризованої банки викладаємо листя смородини і вишні, 4-5 шт. гвоздики, 4-5 шт. запашного перцю горошку, трохи гірчиці (за бажанням).

22


Огірки ретельно миємо, видаляємо плодоніжки. Якщо огірочок зіпсований хоча б трохи, його маринувати не варто, може помутніти і закиснути вся банка з огірками.

33


Викладаємо огірки в банки і заливаємо крутим окропом. Залишаємо баночки на 10-15 хвилин.

44


Потім воду з банок потрібно злити в каструлю, додати склянку води (на випадок якщо маринаду не вистачить). На цій воді буде варитися маринад. Додаємо сіль і цукор (кількість залежить від обсягу отриманої рідини). Доводимо до кипіння і варимо до повного розчинення солі цукру (близько 5 хвилин).

55


У кожну банку вливаємо оцтову есенцію, зверху кладемо часник (1-2 зубчики часнику, порізані великими часточками), лавровий лист (1-2 шт.), хрін (очищений корінець близько 4 см, діаметром 1-1,5 см), парасолька кропу і 0,5 ч. Л. кори дуба (можна купити в аптеці).

66


Заливаємо огірки киплячим маринадом доверху і закручуємо (закочуємо) банки. Щоб огірочки були хрусткими, не потрібно додатково стерилізувати банку разом з огірками, бо вони просто зваряться. Перевернуті банки залишаємо до повного охолодження «під шубою» (під теплою ковдрою).

77



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок