Квашені помідори



Квашені помідори


Пам'ятаєте смачні помідори, які були доповненням до гарніру в радянських їдальнях. Найчастіше вони були зеленими, але іноді траплялися бурі і це було шикарно, а ось червоних помідорів, на жаль, не було.

Я завжди вважала, що мабуть спеціально квасять тільки зелені помідори, однак спробувавши на смак червоні, я зрозуміла - до столових тарілок відвідувачів вони просто не доходили, їх з'їдали кухарі! Так виявляється це ще не все, центровими в цьому способі закваски є зовсім не помідори, а яблука! Загалом все по порядку.

Як приготувати квашені помідори на зиму.


Миємо помідори червоні, зелені яблука (краще антонівка, але у нас "по типу антонівки").

11

 

22


На дно посуду для квашення (у мене це пластикові бідони і контейнер з кришками) сиплемо щедро (велика жменя сухої гірчиці. У мене були ще насіння гірчиці, так я їх не пошкодувала).

33


Перший шар - яблука,

44


потім зелені помідори,

55


останній шар червоні красені (пружні і жорсткі).

66


Тепер зверху кладемо спеції - кріп, листя і корінці хрону, запашний перець-горошок і чорний.

77


Розводимо розсіл: в 5-ти літрах холодної води з-під крана розводимо 1 стакан гранований солі (не йодованої) і 0,5 склянки цукру. Заливаємо, закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце (я поставила поки на балкон), готово через два-три тижні.

88


На весь процес приготування, якщо брати від моменту покупки овочів-фруктів, у мене пішло 1,5 години.

99


Якщо наквасили дуже багато, то взимку такі помідори зберігаються в прохолодному місці.

1010


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок