Консервуємо помідори



Консервуємо помідори


Один з варіантів маринованих помідорів, але якщо ви не такий великий любитель гострого і кислого, то краще пошукайте інший рецепт на нашому сайті.

11


Інгредієнти:
Такі пропорції будуть з розрахунку на 2 кг помідорів. Для заготівлі буде потрібно 3 літри маринаду. На 1 літр маринаду потрібна 1 столова ложка з гіркою солі, половина столової ложки цукру. У продажу є готові набори спецій для маринування, якщо будете збирати спеції самі, то візьміть лавровий лист, парасольки кропу, гвоздику, чорний перець горошком, запашний перець горошком.

Можна додати для аромату корінець хрону, петрушку, все залежить від вашого смаку. Також чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздика і кріп знадобляться для додавання в банки при закритті. Часник візьміть з розрахунку два зубчики на маленьку банку або 3-5 на велику, гірше не буде. Ще знадобляться кілька стручків гострого червоного перцю.

Консервація помідорів на зиму вдома.


Спершу поставте готуватися маринад. У воду додайте спеції, сіль, цукор, поставте на плиту і доведіть до кипіння.

22


Гострий перець промийте і наріжте невеликими шматочками.

33


Часник почистіть і добре промийте.

44


Стерилізуйте на пару банки і кришки.

55

 

66


У підготовлену банку на дно покладіть промитий лавровий лист, наріжте тонкими скибочками часточку часнику, покладіть невелику гілочку кропу.

77


Щільно заповніть банку помідорками до самого верху, в середину покладіть кілька шматочків червоного перцю, зверху киньте кілька горошин чорного перцю, пару гвоздик, наріжте часточками часник і покладіть ще один лавровий лист. Постарайтеся, щоб помідори в кожній банці були приблизно одного розміру.

88


Банку залийте киплячим маринадом практично до самого верху, додайте оцет з розрахунку 3-4 столові ложки на літрову банку. Для більшого або меншого обсягу кількість оцту змінюється пропорційно. Закрийте банки кришками, але не закручуйте їх до кінця. Закриті стерилізуйте банки в киплячій воді: трилітрові - 30 хвилин, літрові - 15-20 хвилин, меншого обсягу - 10 хвилин.

99


Доверніть кришки на простерилізованих банках до упору, переверніть кришкою вниз, накрийте рушником і залиште в такому стані приблизно на добу.

1010


Охолоджені банки з маринованими помідорами приберіть в погріб або інше прохолодне місце.

1111


Приблизно через місяць помідори дійдуть до готовності і їх можна вживати в їжу. Приємного апетиту!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок