Мариновані помідори без стерилізації



Мариновані помідори без стерилізації


Мариновані помідори - відмінне доповнення до м'ясних і других страв. Гріх не приготувати мариновані помідори на зиму.

Рецептів маринування не злічити, кожен маринує по своєму. На цей рахунок, у мене теж є в запасі один рецепт, яким я, мої рідні і знайомі користуються не перший рік. Результатом усі задоволені. А спосіб приготування маринованих помідор простий і зручний, тому що готуються без стерилізації.

Мариновані помідори виходять дуже смачні, важко відірватися від банки. Згадую себе під час вагітності, в холодильнику завжди була баночка для мене. Так що пробуємо, і не соромимося залишати коментарі.

Інгредієнти (на одну 3-х літрову банку):
помідори - 2 кг;
вода - близько 1,2 літра;
прянощі: гілочка селери, 3 листочків лаврушки, 5 горошин чорного перцю, 3 зубчики часнику, листя хріну за бажанням, кріп;
сіль кам'яна - 1 ст. ложка з гіркою або 2 ст. ложки без гірки;
цукор - 2 ст. ложки без верху або 1 ст. ложка з верхом;
оцтова есенція - 1 ст. ложка;
для прикрашання можна покласти трохи цибулі кільцями, смужки болгарського перцю (зеленого) і моркви.

Як приготувати мариновані помідори без стерилізації.


Помідори для маринування треба брати стиглі і тверді.

11


Добре помити помідори під проточною холодною водою.

В чисті простерилізовані банки покласти на дно підготовлені спеції: перець горошок, селера, часник, кріп, лаврушку.

22


Укласти помідори зверху на прянощі, чергуючи їх свіжими овочами. Залити вміст банок крутим окропом, прикрити кришками і вистояти 15-20 хвилин. Щоб помідори залишилися ціленькими та не потріскалися від окропу, потрібно перед тим, як скласти їх у банку, наколоти кожен помідор зубочисткою в будь-якому місці.

Тепер зливаємо воду з банок в каструлю і готуємо маринад. Кладемо 2 ст. ложки без верху цукру і 1 ст. ложку кам'яної солі з верхом. Або якщо взяти 2 ст. ложки цукру і 1 ст. ложки солі без верху, виходить теж саме. Помідори виходять дуже смачні. Хто любить по-солодше, тоді покладіть 3-4 ст. ложки цукру.

Доводимо маринад до кипіння, в кожну банку наливаємо по одній столовій ложки есенції і заливаємо киплячим маринадом. Закатуємо кришками - от і все!

33


Залишилося ще одне дільце, потрібно банки з помідорами укутати в ковдру, кришками вниз, і залишити до повного охолодження.

44


Я мариную помідори в обід, і на ранок їх вже можна забирати в підвал або залишити вдома і поповнити улюблену кладовку з домашніми заготовками.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок