Відкрити категорії

Мариновані помідори


Мариновані помідори


Заготовивши незрівнянні мариновані помідори на зиму, ви завжди будете мати під рукою прекрасну закуску. Щоб гідно прикрасити святковий або повсякденний стіл красивою стравою, вам всього лише знадобиться сходити в комору або спуститися в підвал і відкрити баночку яскравих духмяних помідорчиків.

Якщо ви вперше вирішили зайнятися заготовками, то можете не сумніватися в тому, що мариновані помідори на зиму за нашим рецептом вийдуть у вас з першого разу. Завдяки стерилізації банки не вибухнуть, а за рахунок ретельно вивірених пропорцій інгредієнтів, смак заготовки буде приємним і незабутнім.

Інгредієнти (на однолітрову банку):
помідори невеликого розміру;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
пучок петрушки;
гвоздика - 1 бутон;
лавровий лист - 1 шт.;
перець горошком - 2 шт.;
оцет столовий 9% - 1,5 ст. л.;
цукровий пісок - 2 ст. л. без гірки;
сіль - 0,5 ст. л. без гірки.

Як приготувати мариновані помідори на зиму.


Червоні помідори невеликого розміру залити холодною водою, добре вимити і перебрати, відриваючи зелені хвостики. Щоб мариновані помідори на зиму були не тільки смачними, але і красивими, потрібно вибирати тільки стиглі плоди з рівною поверхнею, не підгнилі та без пошкоджень.

11

Рекламний блок
Ріпчасту цибулю почистити, промити, нарізати кільцями і викласти на дно кожної банки. Туди ж покласти невеликий пучок чистої петрушки, спеції, цукор, сіль і оцет.

22


Потім наповнити банки до верху помідорами. Краще брати помідори невеликого розміру, щоб вони щільно заповнювали банку.

33


Залити киплячою водою банки з помідорами і накрити чистими металевими кришками.

44


Банки з маринованими помідорами на зиму помістити у велику ємність (наприклад, каструлю) з теплою водою. Довести воду в каструлі до кипіння і стерилізувати 8-10 хвилин.

55


Після цього банки закатати і перевернути догори дном і ретельно укутати теплою ковдрою.

66


Дочекатися, поки банки охолонуть і перенести їх на зберігання в темне прохолодне місце.

77


Тепер залишилося тільки дочекатися зими, щоб мати можливість спробувати заготовку. Це закачування виходить у всіх з першого разу, тому, навіть якщо ви починаюча господиня, можете не турбуватися про те, що банки можуть вибухнути.

До речі, мариновані помідори добре поєднуються з картоплею: смаженою, тушкованою або пюре. Тому, якщо ви любите страви з картоплі, не полінуйтеся влітку заготовити відмінне доповнення у вигляді дивно смачних маринованих помідорів!

Рекламний блок
Мариновані помідори


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua