Баклажани з помідорами на зиму



Баклажани з помідорами на зиму


Простий, швидкий і смачний рецепт приготування баклажанів з помідорами на зиму дозволить вам зробити закуску, смак якої бездоганний, а також здивувати і порадувати своїх близьких. Закуска гарна і сама по собі і в різних салатах, овочевих рагу або, як заправка до м'яса. Ну і найголовніше - відварна картопелька з цією закускою стане вашим улюбленим блюдом.

Інгредієнти:
баклажани - 0,5 кг;
цибуля - 200 г;
помідори - 250-300 г;
часник - 1-2 зубчики;
сіль;
олія оливкова (або дезодорована).

Як приготувати баклажани з помідорами.


Баклажани миємо і відрізаємо частину з хвостиком і листочками.

11


Нарізаємо баклажани кружечками завтовшки 0,5-0,7 см. Складаємо кружечки в емальований посуд, пересипавши трохи сіллю. Залишаємо так на пів години. Це для того, щоб вийшла гіркота з баклажан. Через 0,5 години зливаємо сік, який утворився на дні.

22


На гарячу сковорідку наливаємо олію. Ідеально оливкова, але можна замінити більш «пролетарським» у нашій дійсності дезодорованою. Викладаємо баклажани і обсмажуємо з двох сторін до повної готовності.

33


Цибулю нарізаємо досить крупно. Можна навіть півкільцями й обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

44


Помідори нарізаємо кільцями товщиною 0,5 см. Всі овочі готові.

55


Готуємо банки для консервації. Банки треба обдати окропом або протримати над парою протягом 3-5 хвилин. Кришки стерилізуємо в окропі протягом 5 хвилин.

Коли банка готова, вкладаємо в неї шарами:
• 1-й шар – баклажани,
• 2-й шар - роздавлений часник,
• 3-й шар - смажену цибулю,
• 4-й шар – помідори.

Повторюємо слої до повного заповнення банки. На останній шар висипаємо 1 чайну ложку солі (без верху). Часник на шар баклажан кладемо на кінчик ножа, рівномірно розподіляючи.

66


Банки з консервованими баклажанами з помідорами ставимо стерилізуватися. Для цього у великій каструлі нагріваємо воду до 50-60 градусів. Ставимо банку так, щоб вода була «по плечики».

77


Доводимо до кипіння і стерилізуємо у киплячій на слабкому вогні воді 30 хвилин.

Як тільки банку дістали після стерилізації - відразу закатуємо кришку. Банку перевертаємо догори дном, для перевірки герметичності консервації.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок