Каші кулінарні рецепти приготування
Каша є повноцінною самостійною стравою. Вона готується з цілісних або подрібнених злаків, більшість з яких багаті білками, жирами і вітамінами групи В.
У різних країнах особливою любов'ю користуються каші з «місцевих» зернових культур.
• Гречана каша стала одним із символів російської кухні. Вона була предметом релігійного поклоніння, символом примирення, елементом прислів'їв і приказок. Цю страву готували на весілля і похорони, в будинку бідняка і в царських палатах.
• В Англії, після колонізації низки азіатських країн, вважається обов'язковим сніданок з вівсянкою. Ця традиція також дуже популярна в країнах Скандинавії.
• Різноманітні страви із зерен кукурудзи є національним продуктом харчування для мексиканських індіанців.
• Рис традиційний для численних народів Південно-Східної Азії, Китаю і Японії. Одних тільки рецептів узбецького плову налічується більше сотні.
Незнання деяких тонкощів може спотворити і зіпсувати її смакові характеристики. Повторимо кілька основних правил того, як правильно варити крупу, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей.
Перед термічною обробкою її перебирають, очищаючи від луски і сторонніх домішок, промивають проточною водою. Деякі крупи (перловку, гречку), попередньо замочують у теплій воді, щоб скоротити час впливу високих температур.
Для варіння необхідно закип'ятити молоко або підсолену воду. Рідини повинно бути в 2-3 рази більше, ніж крупи, яку варять на повільному вогні. В готову страву додають масло і щільно закривають кришкою на 15 хв.
Новий інгредієнт, вдало підібраний до старого рецепту, здатний кардинально змінити звичний смак. Таких «добавок» для круп'яних каш існує безліч. Їх використання впливає не тільки на смак, але і на консистенцію, смак та поживну цінність.
• Гречка відмінно поєднується з цибулею, грибами, молоком, м'ясним бульйоном або лівером.
• Вівсянці надають більш вишуканий смак горіхи або шматочки фруктів.
• Рис можна гармонійно доповнити томатною пастою, грибами, морквою, гарбузом, сухофруктами і т. д.
Рецепти з фото - відчутна підмога в питанні освоєння новинок в світі кулінарії . Детальна інструкція послідовних етапів приготування буде не зайвою для будь-якої господині. Новачок знайде в ній відповіді на питання «як варити кашу», а досвідчена домогосподарка завжди знайде нові нюанси знайомих страв.
У різних країнах особливою любов'ю користуються каші з «місцевих» зернових культур.
• Гречана каша стала одним із символів російської кухні. Вона була предметом релігійного поклоніння, символом примирення, елементом прислів'їв і приказок. Цю страву готували на весілля і похорони, в будинку бідняка і в царських палатах.
• В Англії, після колонізації низки азіатських країн, вважається обов'язковим сніданок з вівсянкою. Ця традиція також дуже популярна в країнах Скандинавії.
• Різноманітні страви із зерен кукурудзи є національним продуктом харчування для мексиканських індіанців.
• Рис традиційний для численних народів Південно-Східної Азії, Китаю і Японії. Одних тільки рецептів узбецького плову налічується більше сотні.
Варити кашу досить просто.
Незнання деяких тонкощів може спотворити і зіпсувати її смакові характеристики. Повторимо кілька основних правил того, як правильно варити крупу, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей.
Перед термічною обробкою її перебирають, очищаючи від луски і сторонніх домішок, промивають проточною водою. Деякі крупи (перловку, гречку), попередньо замочують у теплій воді, щоб скоротити час впливу високих температур.
Для варіння необхідно закип'ятити молоко або підсолену воду. Рідини повинно бути в 2-3 рази більше, ніж крупи, яку варять на повільному вогні. В готову страву додають масло і щільно закривають кришкою на 15 хв.
Новий інгредієнт, вдало підібраний до старого рецепту, здатний кардинально змінити звичний смак. Таких «добавок» для круп'яних каш існує безліч. Їх використання впливає не тільки на смак, але і на консистенцію, смак та поживну цінність.
• Гречка відмінно поєднується з цибулею, грибами, молоком, м'ясним бульйоном або лівером.
• Вівсянці надають більш вишуканий смак горіхи або шматочки фруктів.
• Рис можна гармонійно доповнити томатною пастою, грибами, морквою, гарбузом, сухофруктами і т. д.
Рецепти з фото - відчутна підмога в питанні освоєння новинок в світі кулінарії . Детальна інструкція послідовних етапів приготування буде не зайвою для будь-якої господині. Новачок знайде в ній відповіді на питання «як варити кашу», а досвідчена домогосподарка завжди знайде нові нюанси знайомих страв.