Кабачкова ікра на основі томатної пасти



Кабачкова ікра на основі томатної пасти


Таку ікру роблю кожен рік, вистачає її на дуже короткий термін, так як моя сім’я їсть з будь-якими стравами, а іноді відкривають і з'їдають просто з хлібом. Тому розкладаю в такі банки, які можна відкрити і з'їсти на раз, два. Ікра може зберігатися в холодильнику довго.

У рецепті є два важливих моменти, які не міняю роками. Майонез лише 67% і хороша томатна паста. Все інше в ікрі може бути трохи менше, більше, гостріше або навпаки може бути не дуже гострою.

Інгредієнти:
томатна паста - 1 банка (250 г);
майонез - 250 г;
пів склянки рослинного масла;
часник - 10-12 зубчиків;
цукровий пісок - 100 г;
сіль - 2 ст. ложки;
перець за смаком.

Процес приготування кабачкової ікри.


Вимила кабачки.

11


Почистила їх від шкірки, нарізала кільцями. Прибрала м'якоть з насінням.

22


Провернула на звичайній м'ясорубці, поставивши ніж з середніми отворами. Вийшла рівна, зерниста маса.

33


Зубчики часнику почистила.

44


Провернула в м'ясорубці і додала до основної маси. Масу виклала в каструлю і поставила на вогонь.

55


Додала майонез.

66


Потім виклала томатну пасту, вилила масло, перемішала.

77


Трохи пізніше додала чорний мелений перець.

88


Ікру варила годину, постійно помішувала. До кінця варіння вона змінилася за кольором, стала яскравіше. Це вірна ознака готовності. В оригінальному рецепті додається лавровий лист, я ніколи не кладу, не бачу необхідності. Це, звичайно ж, на мій смак. Поки ікра варилася, я підготувала банки і кришки. Вимила, простерилізувала. Як тільки ікра зварилася, переклала її в підготовлені банки, щільно закрила.

99


Для стражденних залишила на пробу. Як завжди виявилося замало.

1010


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок