Канапе на святковий стіл



Канапе на святковий стіл


На святковому столі закуски вже давно зайняли лідируючу позицію. Так, різноманітні канапе роблять і з фруктів, і з м'ясних нарізок, і риби, і овочів. Головне – це мати під рукою необхідні інгредієнти і зовсім трохи проявити терпіння при формуванні канапе.

Не обійтися, виконуючи це кулінарне завдання, звичайно ж, і без фантазії. Деякі види канапе на святковий стіл можна приготувати буквально за п'ять хвилин, а ось є і такі, з якими доведеться повозитися. Зате результат перевершить очікування і господині, і запрошених гостей. Ми пропонуємо вам зробити смачне і апетитне канапе з картоплі і оселедця.

Погодьтеся, поєднання картоплі і оселедця можна сміливо називати класичним, тому ми вдало використовуємо це «сусідство» у нашому закусочному блюді.

Інгредієнти:
картопля – 2-3 штуки;
яйце куряче – 1 шт.;
борошно пшеничне – 2 столові ложки;
сіль – за смаком;
зелень свіжа для прикраси – 2 гілочки;
рибні пресерви – 100 г (1 банка);
масло рослинне для смаження – 50 г.

Готуємо святкові канапе.


Отже, ось продукти, які знадобляться нам для того, щоб приготувати святкові канапе.

11


Почнемо з основи для канапе. Це будуть невеликі картопляні оладки. Рецептура їх приготування схожа з жаркою драників. Тільки наші картопляні оладки будуть меншого розміру. Очищаємо картопляні бульби. Подрібнюємо їх, скориставшись теркою. З отриманої картопляної маси віджимаємо зайву рідину.

22


У картопляну масу розбиваємо одне куряче яйце.

33


Слідом приправляємо картоплю сіллю. За бажанням можна полити картоплю меленим перцем.

44


Щоб наші оладки з картоплі не розвалилися, додаємо в масу звичайну муку.

55


Гарненько вимішуємо ложкою картопляну масу.

66


Невеликою ложкою викладаємо картопляне тісто на сковороду, в якому вже підігріте рослинне масло. За формою оладки повинні бути невеликого розміру і круглі.

77


Підсмажуємо картопляну основу для святкового канапе з двох сторін до золотистого відтінку.

88


Готові підстави для канапе краще викладати на паперові серветки, щоб вбралося зайве масло.

99


Ну, а тепер можна приступити до формування канапе. На кожну картопляну основу викладаємо гілочку (листочок) свіжої зелені.

1010


Зверху кладемо шматочок рибного філе. У даному рецепті використовуються готові рибні пресерви, але можна взяти і цілий оселедець, обробити на філе. Філе потім нарізати на шматочки.

1111


Закріплюємо канапе до святкового столу шпажкою.

1212


Картопляне канапе з рибою готово! Приємного вам застілля!


Канапе на святковий стіл


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок