Відкрити категорії

Закуска із зелених помідорів




Пізньої осені, коли всі зимові заготовки розставлені по полицях, а сади і грядки вже не радують нас різноманітністю, залишається чи не єдиний продукт, з якого можна зробити смачну овочеву закуску — зелений помідор. Дивно, але цей недозрілий і кислуватий овоч, який не представляє, здавалося б, вже ніякої харчової цінності, в поєднанні з ароматним часником і гострими спеціями може дати неперевершений результат у вигляді пікантної закуски.

Інгредієнти:
зелені (можна «бурі») помідори — 1 кг;
гірчиця/гірчичний порошок — 1 ст. л./1 ч. л.;
рослинна олія — 50 мл;
червоний пекучий (мелений або свіжий) перець — 0.5-1 ч. л.;
сіль – 1 ч. л.;
цукор – 3 ст. л.;
часник — 3 зубки;
свіжа петрушка або кріп – за смаком.

Покроковий рецепт приготування з фото.


Для цієї пікантної закуски виберіть невеликі зелені помідори розміром максимум з куряче яйце або менше. Помідори необхідно розрізати навпіл або на чотири частини.

1


Четвертинки і половинки зелених помідорів посоліть і додайте до них цукор. Далі необхідно присипати помідори гострим червоним перцем. Наскільки гострою ви б хотіли отримати цю закуску? Кількість гострого перцю можна регулювати самостійно від половини чайної або десертної ложки до однієї або навіть півтора (для закуски з ефектом «дракона»). Також можна замінити мелений гострий перець свіжим червоним перцем чилі і нарізати його тонкими невеликими кільцями або смужками.

2


Після кожного етапу не забуваємо перемішувати помідори, щоб сіль, цукор і спеції рівномірно розподілялися в овочах. Перемішати помідори зі спеціями і видавити через прес зубки часнику.

3


Додати до помідорів гірчицю, перемішати. Якщо немає готової гірчиці – можна додати гірчичний порошок в зменшеному (у порівнянні з гострою гірчицею) кількість — 1 ч. л.

4


Коли всі кристали солі і цукру практично розчиняться в соку, який пустять зелені помідори, можна додати рослинне масло, подрібнену петрушку або кріп, оцет.

5


Помідори знову перемішати, трохи утрамбувати і покласти під гніт: накрити тарілкою і поставити зверху будь-який важкий посуд з водою. При кімнатній температурі залишити зелені помідори в маринаді на добу, а потім перекласти їх разом з гострим маринадом в скляну або будь-яку іншу підходящу ємність і залишити її мінімум на 3 доби в погребі чи холодильнику.

6


Тепер закуска із зелених помідорів повністю готова!

7


Приємного вам смаку!


Закуска із зелених помідорів
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com