Закуска Новорічні свічки



Закуска Новорічні свічки


Не знаю, як у вас, а у мене вже передноворічний настрій. Навколо все вже прикрашено гірляндами, кульками-ліхтариками, різною новорічною мішурою. Скрізь лунають різдвяні гімни, що створюють чудовий стан передчуття чогось нового, позитивного. Природно, як і будь-яка господиня, яка буде накривати святковий стіл, я теж підшукую варіанти прикраси моїх страв, способи додання їм новорічного образу.

Пропоную вам приготувати сьогодні зі мною закуску "Новорічна свічка" з моркви, фаршированої горіхово-часниковою начинкою і начинкою з печінкового паштету.

Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
майонез - 50 г;
печінковий паштет - 20 г;
кріп;
горіхи волоські - 20 г;
кокосова стружка - 10 г;
перець червоний солодкий - 3 г;
часник - 1 зубок.

Приготування новорічної закуски у вигляді моркви.


Для цього нам знадобиться морква. Вона для цієї страви повинна бути товстішою діаметром.

11


Для першої начинки нам знадобляться волоські горіхи, часник, кріп і майонез.

22


Для другої начинки добре б мати будь-який печінковий паштет, можна навіть магазинний. У мене печінкового паштету не виявилося в тому вигляді, в якому ми звикли його купувати), тому я використовувала свинячу печінку у вигляді тушонки, майонез і кріп.

33


Моркву потрібно відрізати рівними діжечками.

44


За допомогою ось такої овочерізки зручно обрізати шкірку моркви, ви можете просто моркву очистити від шкірки кухонним ножем.

55


Нам необхідно моркву відварити. Для цього в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль за смаком, і викладаємо туди моркву.

66


У відвареної моркви видаляємо серцевину. У мене для цього є ось таке спеціальне пристосування.

77


Тепер приготуємо начинку №1: горіхи, майонез і дрібно нарізаний часник і кріп змішуємо до отримання однорідної маси. Я рідко солю цю начинку, оскільки майонез має зазвичай досить солоний смак.

88


Фаршируємо нашу моркву начинкою. Виходить ось так, як на фото нижче.

99


Начинка №2: печінковий паштет, дрібно нарізаний кріп і майонез змішати до однорідної консистенції.

1010


Начиняємо частину наших морквин другою начинкою. Начинки кладіть трохи більше на гору, у вигляді гірки.

1111


Тепер приступимо до перетворення простої морквини в Новорічну свічку. Для цього, верх свічки обмажемо майонезом за допомогою силіконового пензлика.

1212


Посипте намазані місця горіховою пудрою або кокосовою стружкою.

1313


З червоного болгарського перцю виріжемо невеликий гніт.

1414


І зміцнимо його на верхівці нашої свічки.

1515


Закуска "Новорічна свічка" - готова. Вона може бути подана до новорічного столу і як окрема страва, і як частина салату або гарнір до основного блюда. За смаком морква відмінно поєднується і з горіхово-часниковою начинкою, і з печінковою.

1616


Дуже гарна прикраса вашого новорічного столу.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок