Новорічна закуска в тарталетках



Новорічна закуска в тарталетках


Саме головне і яскраве свято для багатьох - це звичайно ж Новий рік! І в очікуванні цього свята зі мною відбувається щось неймовірне. Хоч я вже і не дитина, але з нетерпінням чекаю його кожен рік, особливо коли він починає підкрадатися і нагадувати про себе, даючи зрозуміти, що залишилося зовсім трохи. І це розуміння приходить, коли ти починаєш замислюватися про те, що ти будеш готувати на святковий новорічний стіл і що дарувати близьким і друзям.

Нижче я хочу представити рецепт приготування закуски, яку можна назвати картопляно-яєчна: тарталетки, приготовані з картоплі з сиром і, залиті яєчним білком, а також ялинка і сніговик, які приготовані від відокремленого жовтка з додаванням зелених овочів. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходять чотири повноцінні тарталетки з оформленням. Насамперед необхідно приготувати тарталетки.

Інгредієнти:
картопля велика - 1 шт.;
куряче яйце - 3 шт.;
вершковий сир - 50 г;
майонез - 2 ч. л.;
кріп - 1 пучок;
горошок консервований - 15 горошин;
солоний огірочок маленький - 1 шт.;
сіль - за смаком;
маслини - для оформлення;
сьомга солона - для оформлення;
кукурудза консервована - для оформлення;
крохмаль картопляний - 2 ч. л.;
вершкове масло (розм'якшене) - 1 ст. л.;
молоко - 1 ст. л.

Приготування новорічної закуски.


Очищену картоплю потрібно натерти на дрібній тертці, промити під холодною водою і віджати.

11


Потрібно взяти одне сире яйце і яєчний жовток відокремити від білка, додати жовток до тертої картоплі. Решта яйця поставити варити, далі вони знадобляться у вареному вигляді.

22


Вершковий сир також натерти на дрібній тертці, додати до картоплі з жовтком, трохи посолити і все перемішати.

33


Отриману суміш викласти в формочки, розподіляючи по краях і по дну, при чому на дні має бути щільніше, так як в подальшому туди необхідно буде залити білок, щоб він не розтікався, і поставити запікатися тарталетки в духовку на 25 хвилин, встановивши температуру 150 градусів.

44


Поки тарталетки запікаються, можна зайнятися білком, який в тарталетках буде передбачений як імітація снігового покриву. Відокремлений білок вилити в глибоку ємність.

55


Додати до білка одну столову ложку молока, трохи підсолити.

66


Яєчний білок і молоко разом потрібно злегка збити.

77


Вилити білкову суміш в спечені тарталетки, які пройшли необхідний час запікання і поставити їх ще раз в духовку на 5-7 хвилин.

88


Тарталетки готові, тепер можна приступити до приготування сніговичків та ялинок. Попередньо зваривши яйця в круту, дати їм охолонути, очистити і відокремити білки від жовтків.

99


Далі жовток буде з'єднаний з огірочком і заправлений майонезом.

1010


Жовтки добре розім'яти виделкою до крихти, огірок натерти на дрібній тертці і половину огірка з'єднати з жовтком.

1111


Суміш жовтки і огірочка заправити однією чайною ложкою майонезу, перемішати і додати половину чайної ложки картопляного крохмалю, щоб майбутні сніговики краще тримали форму.

1212


З отриманої суміші зліпити по дві кульки на кожного сніговика, причому одна з двох кульок повинна бути трохи більше, а інша поменше. Ці кульки трохи обваляти в картопляному крохмалі, але не занадто, тоді вони набудуть більш світлий вигляд, не будуть липнути до рук і поверхня у них буде рівною.

1313


З'єднати найбільші і найменші кульки між собою, причому найменша повинна бути згори. Щоб кульки трималися разом, між ними можна трохи в якості з'єднання розмістити суміш жовтка і огірочка (вона спочатку липка), і розташувати отриманих майбутніх сніговиків на тарталетки з одного краю, залишаючи місце для ялинки.

1414


Далі потрібно приготувати суміш для ялинок, для це необхідно відокремлений варений білок з'єднати з подрібненим кропом, перцем і залишилися натертим на дрібній тертці огірочком.

1515


До суміші додати розм'якшену вершкову оліу і подрібнити у блендері.

1616


В отриману суміш додати майонез і картопляний крохмаль стільки ж, скільки і в суміш для сніговиків (0,5 чайної ложки), підсолити і добре все змішати.

1717


Отриману суміш викласти на кожну тарталетку, на спеціально залишене на них під ялинки місце, викладаючи конусом.

1818


В принципі можна залишити і в такому варіанті, але я вирішила доповнити тарталетки, оформивши ялинки (прибравши їх) і сніговиків (зробивши їх "живими").

1919


Використовуючи маслини, я для сніговиків зробила капелюшки, зрізавши верхівку маслини і також з маслин оформила їм очі і ґудзики. З допомогою солоної сьомги закутала сніговичків у шарфики, одягла гірлянди на ялинки, а консервованою кукурудзою прикрасила ялинку іграшками. Виклала також зелений горошок, імітуючи подарунки під ялинкою, ну це вже за бажанням.

Щасливого Нового року! Щастя, здоров'я і любові Вам у Новому році!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок