Закуска Новорічна ялинка



Закуска Новорічна ялинка


У нашій родині, поряд з салатом «Олів'є», традиційним блюдом на Новий рік є «оселедець під шубою». Цього разу я вирішила трохи видозмінити класику. Хочу запропонувати вашій увазі закуску «Ялинка», за мотивами «оселедця під шубою».

Набір продуктів майже збігається з класичним рецептом, тільки замість картоплі у мене чорний хлібець. Для прикраси потрібно кріп, шматочок жовтого перцю, моркву.

Кількість продуктів вказано з розрахунку на 3 ялинки.

Інгредієнти:
хліб чорний дарницький - 3 шматка;
куряче яйце - 1 шт.;
оселедець в олії - 6 шматочків;
цибуля ріпчаста (невелика) - чверть;
буряк - половинка;
морква - 1 шт.;
кріп - пучок;
майонез - за необхідності.

Приготування новорічної закуски Ялинки.


Отже, першим ділом відварюємо моркву, буряк і куряче яйце до готовності. Овочі потрібно варити в мундирі. Підсолювати не обов'язково. Після дати охолонути. Кріп миємо й викладаємо на рушник для просушування. Чорний хліб нарізаємо на квадрати завтовшки 1,5 см. З них вирізаємо ялинки.

11


Викладаємо на деко, застелене пергаментом.

22


Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Потрібно, щоб ялинки трохи підрум'янилися, але залишилися м'якими всередині. Перетворювати в сухарі їх не треба.

33


Даємо їм охолонути. Оселедець відокремлюємо від кісток і ріжемо дрібно. Можна з допомогою подрібнювача перетворити у фарш, але мені здається, що з дрібними шматочками смачніше. Цибулю також дрібно ріжемо. Ошпарюємо окропом. З'єднуємо з оселедцем і крапелькою майонезу ( близько 1/2 ч. л), перемішуємо.

44


Викладаємо оселедець з цибулею першим шаром на хлібні ялинки. Товстий шар робити не варто. Акуратно викладаємо по контурах ялинки, щоб шар не звисав з шматка хліба.

55


Далі, тремо на дрібній тертці очищений від шкірки буряк і моркву. Від моркви попередньо потрібно відрізати 3-4 скибочки для прикраси ялинок.

66


Змішуємо окремо моркву з крапелькою майонезу і буряк з краплею майонезу. Кількість майонезу визначайте на око. У мене йшло близько 1/2 ч. ложки.

77


Другим шаром на оселедець наносимо буряк і акуратно розрівнюємо.

88


Потім моркву.

99


Всі шари не повинні виходити за межі контуру ялинки. Яйце тремо на дрібній тертці і змішуємо з 1 ч. ложкою майонезу. Це останній шар.

1010

 

1111


Викладаємо гілочки кропу густо, йдемо рядами знизу вгору.

1212


Ялинки зібрані! Залишилося тільки прикрасити. З кружечків моркви вирізаємо зірочки для верхівок. Прикрашаємо «іграшками» з шматочків моркви і жовтого перцю.

1313


Виходить дуже смачно, зручно їсти і дивитися приємно. Бажаю Вам приємних передноворічних клопотів, смачних експериментів і радісних зустрічей за святковим столом!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок