Святкові фаршировані яйця



Святкові фаршировані яйця


Цей рецепт цікавий в першу чергу незвичайним кольором самих яєць: їх білок пофарбований в яскраво-рожевий колір. Це надає страві оригінальність і святковий настрій.

Думаю, гості мають оцінити такі фаршировані яйця. Так як вони не тільки красиві на вигляд, але ще і дуже смачні! Хоча начинка може бути будь-якою. У мене це відварений рис і червона, малосольна рибка. Закуска виходить в міру гостренька і ніжна на смак. Такі яйця прикрасять собою будь-який святковий стіл!

Інгредієнти:
яйця – 6 шт.;
буряк – 1-2 шт.;
вода – 1 склянка;
оцет 9% – 2 столових ложки;
рис варений – 3 столові ложки;
риба червона, малосольна – 50 г;
часник – 2 зубчики;
майонез – 2 столові ложки;
зелень кропу, сіль, перець – за смаком.

Як приготувати закуску фаршировані яйця.


Спочатку підготуємо розчин, яким ми будемо фарбувати яйця. Всі інгредієнти натуральні, ніякої хімії! Фарбувати будемо буряком. Для цього відварюємо буряк разом з шкіркою до готовності (приблизно 1 година). Очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.

11


Заливаємо тертий буряк холодною водою.

22


Додаємо оцет. Він потрібен для того, щоб колір краще закріпився на яйцях. До того ж оцет надає закусці невелику приємну кислинку і гостроту. Даємо настоятися приблизно 5-7 хвилин.

33


Потім через дрібне ситечко або марлю, складену в декілька шарів, зливаємо рідину в окрему ємність. Вичавки буряків викидаємо.

44


Яйця варимо «круто». Розрізаємо вздовж на дві половинки. Виймаємо жовток.

55


Половинки білка заливаємо буряковим розчином. Фарбуються яйця дуже швидко – всього за пару хвилин вони стають незвичайного рожевого кольору.

66


Виймаємо ложкою яйця і даємо їм просушитись на паперовій серветці кілька хвилин.

77


Тепер готуємо начинку. Рис відварюємо до готовності. Можна рис не солити, так як в начинці буде солона риба.

88


Рибку дрібно ріжемо. Можна використовувати малосольну сьомгу, горбушу або форель. У мене була нерка.

99


Змішуємо рис з рибою.

1010


Додаємо дрібно порізаний часник і чорний мелений перець.

1111


Кладемо майонез.

1212


Потім додати порізану зелень кропу. Перемішуємо.

1313


Наповнюємо половинки яєць готовою начинкою.

1414


Жовтки, що залишилися від яєць, натираємо на дрібній тертці.

1515


І посипаємо фаршировані яйця зверху жовтком.

1616


Красиве святкове блюдо готове!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок