Маринований язик



Маринований язик


Цей рецепт був знайдений мною на просторах Інтернету і випробуваний вже багато разів. Язик - це делікатес, страва не на кожен день, але у свята я намагаюся приготувати його обов'язково. Зазвичай використовують яловичий язик, або телячий - вони смачніші, але я робила і свинячий - вони дешевші.

Інгредієнти:
язик свинячий - 600 г;
масло рослинне - 1-2 ст. ложки;
сіль - половина чайної ложки;
цукор - половина чайної ложки;
часник - 2 зубчики;
соєвий соус - 2 чайних ложки;
оцет рисовий - 2 столових ложки;
вода - 1-2 ст. ложки.

Як приготувати маринований язик.


І на цей раз у мене два невеликих свинячих язичка, брала їх замороженими, один якийсь дивний виявився. Язик відварюється в злегка підсоленій воді. У кожної господині свій спосіб, варяться язики по часу довго, перевіряти на готовність можна за допомогою зубочистки.

11


Щоб язик було легше чистити, його після варіння треба опустити в холодну воду на деякий час. Чищу, ріжу на шматочки.

22


Два зубчики часнику дрібно рубаю і пересипаю часточки.

33


Поки язик "відпочиває", роблю маринад.

44


В окремій мисці змішую спочатку масло, сіль і цукор. Треба добре розмішати, щоб не було крупинок.

55


Потім додаємо соєвий соус, оцет і трохи води. Можна поперчити або додати улюблені приправи, але я цього не роблю, по мені і так смачно.

66


Потім заливаю порізаний язик маринадом.

77


Часточки в заливці прибираються в холодильник на нижню полицю маринуватися, бажано їх перемішувати час від часу, щоб рівніше просочилися. Маринуватися язик має близько 5 годин, не менше, але за фактом починає вживатися ще в процесі помішування. Це така смакота, що не відірвешся від тарілки!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок