Квашена капуста



Квашена капуста


Хочу поділитися з вами рецептом, який мені розповіла моя бабуся. Тепер він в моїй скарбничці. Хочете не тільки дуже смачну, але і корисну закуску? Цей рецепт для вас.

Квашена капуста виходить шляхом природного бродіння, містить цінні для організму людини речовини: фітонциди, ензими, вітаміни А, С, В, мікро - і макроелементи, клітковину. А ще вона чудово підходить до страв з м'яса, може подаватися з вареною гарячою картоплею. І при цьому ніяких добавок, оцту, простий, але шикарний рецепт. Спробуйте!

Інгредієнти:
вода - 650 мл;
сіль - 1 ст. л. з гіркою;
цукор - 1 ст. л.;
капуста - 2 кг;
морква - 300 г.

Як приготувати квашену капусту.


Наливаємо в банку воду.

11


Виливаємо в невелику каструлю воду, додаємо сіль (на фото видно - 1 столова ложка з гіркою).

22


Додаємо цукор. Ставимо на вогонь.

33


Коли вода з сіллю і цукром закипає, знімаємо з плити і залишаємо остигати.

44


Чистимо моркву.

55


Натираємо моркву на крупній тертці.

66


Ріжемо капусту, вірніше сказати, шаткуємо. Взагалі, для цього є спеціальний інструмент - шинкування. У моєї бабусі це велика дерев'яна дошка, в середині якої вставлено велике лезо.

77


В глибокій чаші перемішуємо капусту і моркву.

88


Охололу воду переливаємо в трилітрову банку.

99


Тепер наповнюємо її капустою з морквою як можна щільніше, до самого верху залишаємо 1 см. Вся капуста повинна бути в розсолі, інакше вона потемніє.

1010


Обов'язково ставте банку в глибоку чашку, так як в процесі бродіння, з неї буде витікати рідина (це фото я зробила на наступний день, на ньому видно, скільки рідини вилилося. Якщо зверху буде суха капуста, можете з чаші знову долити розсіл).

1111


Залишаємо банку з капустою на кухні, в теплі на дві доби. Раз в день можна проткнути її дерев'яною паличкою. Через 2-2,5 дня хрустка капустка готова. Тепер забирайте її в холодильник, де вона може зберігатися довго, але навряд чи це у вас вийде. У моїй родині її їдять з величезним задоволенням.

Соковита, з кислинкою квашена капуста, заправлена ароматною олією, з кропом і зеленою цибулею. Впевнена, ви не залишитеся до неї байдужі! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок