Варене сало



Варене сало


Пропоную приготувати смачне варене сало в домашніх умовах. Сало потрібно брати з великою кількістю прорізі. Блюдо просто чудове, підходить і для щоденного вживання замість ковбаси з жирком, в яку невідомо, що кладуть виробники, і для святкового столу. Особисто я, в моїй родині, вже давно виключила ковбасу з раціону і замінила такими нескладними стравами, натуральними і до того ж прекрасними на смак.

Основа приготування цього рецепту - сало з великою кількістю м'ясних прожилок. Треба сказати, вам пощастить, якщо ви знайдете продавця на ринку, який вирощує свою живність і продає найсвіжіше, гарне сало.

Поради щодо вибору якісного сала:
- колір сала повинен бути білим, трохи з ніжно-рожевим відтінком (ні в якому разі не з жовтизною!);

- шкурка повинна бути чистою, без щетини, світло жовтого відтінку;

- так само шкурка не повинна бути занадто товстою і жорсткою, легко протикатися;

- товщина доброго і самого смачного шматка сала повинна варіюватися від 2,5 до 3,5 сантиметрів (все інше сало вважається менш смачним);

- свіже сало (сільське) має віддавати легким димком;

- поверхня сала повинна бути жирною і трохи вологою.

Якщо вам сподобався шматок сала, непогано було б затвердити все на смак і попросити у продавця спробувати маленький шматочок! Якщо звичайно ви не хочете купити кота в мішку!

Інгредієнти:
сало з прожилками м'яса;
морква - 1-2 шт.;
часник - 5-8 зубчиків;
сіль - за смаком;
чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати варене сало вдома.


Візьміть невеликий шматок сала с проріззю, такий як на фото, бажано вибирати такі шматочки, в яких більше м'яса, а не сала. Промийте сало, обсушіть.

11


Невелику моркву наріжте соломкою, а також наріжте соломкою кілька часточок часнику.

22


Нашаткуйте свиняче сало часником та морквою, як показано на фото.

33


Зверху щедро посипте сало сіллю і чорним меленим перцем. Перцю не шкодуйте, готовий продукт не буде гірким, повірте, перець надає йому пікантності.

44


Після цього запакуйте сало в два поліетиленових пакета, щоб не порвалися і варіть в киплячій воді приблизно 2-2.5 години в залежності від того, яке сало. Якщо сало м'яке, то двох годин буде достатньо, якщо його шкіра тверда, тоді необхідно проварити сало протягом 2.5-3 години.

55


Після закінчення варіння, викладіть сало на тарілку, зніміть пакети і злийте жир в окремий посуд, якщо не встигнете, і жир охолоне, доведеться потім його відшкрябувати. Подавати до столу готову варену корейку можна і в гарячому, а краще всього в холодному вигляді, після охолодження в холодильнику. Відмінно поєднується з гірчицею і аджикою.

Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
наталя
з такою кількістю мяса - то підчеревина а сало має дуже тоненькі і ніжно-рожеві прожилки
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок