Роли з сьомгою



Роли з сьомгою


Якщо захотілося поласувати смачними і якісними ролами, зовсім не обов'язково поспішати в суші-бар, адже японське блюдо швидко і просто можна приготувати в домашніх умовах. До того ж, якщо робити роли самостійно, можна трохи змінити класичну рецептуру, підбираючи продукти, що задовольняють особистим смаковим уподобанням.

В домашніх умовах для ролів застосовують найрізноманітніші компоненти: рибу, крабове м'ясо, огірки, авокадо і багато іншого. Однак найпоширенішою начинкою є поєднання лосося (або сьомги) з вершковим сиром. Такі роли виходять ніжними та смачними, а якщо виконувати процес приготування акуратно, блюдо вийде ще і красивим. Отже, робимо домашні роли з сьомгою і вершковим сиром.

Інгредієнти:
круглозерний рис - 1 склянка;
вершковий сир - 150 г;
слабосолона сьомга - приблизно 200 г;
норі;
васабі;
заправка для рису.

Як приготувати роли з сьомгою в домашніх умовах.


Варіння рису - найважливіший крок у всьому процесі приготування. Важливо запам'ятати, що рисові зерна не повинні бути переварені, інакше страва буде зіпсована! Потрібно дуже добре промити рис перед приготуванням, а потім залити його достатньою кількістю води (на склянку рису потрібно приблизно півтора склянки рідини). Занадто багато води лити не варто, інакше роли не будуть тримати форму.

Закипілу воду з рисом накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму, а потім чекаємо випаровування вологи. На це йде приблизно 15 хвилин. Обов'язково заправляємо рис спеціальним соусом, який можна знайти в продажу вже в готовому вигляді, а можна зробити самостійно, змішавши рисовий оцет, сіль і цукор. Просочений рис перекладаємо в окрему миску.

11


Далі на шершаву сторону норі поміщаємо рисові зерна. Періодично змочують долоньки водою. Обов'язково залишаємо вільне місце як зверху, так і знизу, інакше не вийде акуратно згорнути в рулон.

22


Підготуємо начинку. Для цього поріжемо рибу тонкими смужками. По можливості необхідно вийняти з риби всі дрібні кісточки.

33


Змащуємо рис крапелькою васабі, а потім викладаємо смужки сьомги. Занадто багато начинки класти не варто: однієї смужки риби буде цілком достатньо.

44


Поруч з рибою укладаємо вершковий сир. Можна це робити руками, але зручніше використовувати чайну ложку.

55


Тепер скручуємо рол. Для цього піднімаємо край циновки, а потім згортаємо норі в «трубочку».

66


В ідеалі рол повинен бути однаковим по товщині. Якщо краї вийшли непривабливими, можна підправити їх руками.

77


Розрізаємо роли добре наточеним ножем на половинки, кожну з яких ріжемо на три однакових шматочка.

88


Подаємо страву традиційно з соєвим соусом, васабі і маринованим імбиром. Не забудьте покласти японські палички. Тепер домашні роли з сьомгою і вершковим сиром готові. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок