Відкрити категорії

Мариновані сливи


Мариновані сливи


Безсумнівно, один з найбільш популярних способів заготівлі слив є маринування. Мариновані сливи володіють чудовими смаковими якостями. Завдяки цьому вони можуть не тільки грати роль чудової самостійної закуски, але і використовуватися в якості гарніру для безлічі смачних страв, надаючи їм особливі і неповторні пікантні відтінки.

Незважаючи на те, що існує величезна безліч рецептів маринування сливи, всі вони мають загальну особливість - в процесі приготування під впливом кислоти розвиток мікроорганізмів повністю пригнічується. Дуже популярні мариновані, а також солоні сливи в країні Висхідного сонця. Японці називають це своє традиційне блюдо «умебоси». Як з'ясували японські учені, у складі цих маленьких рожевих плодів присутні особливі речовини, які дуже ефективно допомагають у боротьбі з вірусом H1N1.

Не меншою популярністю мариновані сливи користуються і серед жителів В'єтнаму. А кавказці використовують ці плоди в якості обов'язкового інгредієнта для соусів тклапі і ткепали, які є важливими складовими компонентами знаменитого супу харчо. Користь маринованих слив обумовлена високим вмістом вітамінів групи В, вітаміну А, С, E, PP, бета-каротину, а також таких мінеральних речовин, як магній, залізо, сірка, нікель, кобальт, натрій і деяких інших.

Рекламний блок

Інгредієнти:
сливи - 5 кг;
вода - 1 літр;
цукор - 1 стакан;
оцет 6% - 0,5 склянки;
кориця мелена - 0,5 ч. л.;
перець горошком - 20 штук;
гвоздика - 20 штук.

Як приготувати мариновані сливи.


Помідори-огірки на зиму для багатьох входять в обов'язковий список щорічної консервації. Пропоную додати сюди ще й мариновані сливи. Гості часто приймають їх за великі маслини. Я завжди мариную тільки сорт Угорка, його плоди відрізняються витягнутою формою, щільною м'якоттю і насиченим фіолетовим кольором. Смак у слив виходить пряний і відмінно поєднується з будь-якими м'ясними або рибними стравами.

Рецепт розрахований рівно на 10 півлітрових баночок, які попередньо потрібно вимити і обдати 2 рази окропом. Кришки простерилізувати протягом 10-15 хвилин.

11


Слива особливої підготовки не вимагає, її треба тільки гарненько вимити і відібрати занадто м'які або пошкоджені плоди. Кісточки не виймаємо.

Для приготування маринаду знадобляться:
вода - 1 літр плюс 1 стакан;
цукор – 350 г;
6% фруктовий оцет - 0,5 склянки;
кориця - 0,5 ч. л.;
запашний перець - 20 шт.;
бутони гвоздики - 20 шт.

22


Сливи розкладаємо по банках, заливаємо киплячим маринадом і накриваємо кришками.

33

 

44


Стерилізуємо в каструльці 10 хвилин і закатуємо. Остуджуємо під теплою ковдрою.

55


Смачного!

Рекламний блок
Мариновані сливи


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com