Баклажанна ікра



Баклажанна ікра


Якщо я скажу, що по цьому рецепту виходить смачна ікри - це буде неправда. По цьому рецепту виходить дуже смачна ікра, ароматна, ніжна, від якої дуже складно відірватися. Готую я таку ікру вже не перший рік, завжди йде на ура, зимувати їй мої домочадці не дають. У сенсі, з'їдають майже відразу. Ледь встигаю заховати пару банок до Нового року.

Інгредієнти:
- 2,5 кг баклажан;
- 2 кг цибулі;
- 3 кг томатів;
- 500 г моркви;
- 500 г болгарського перцю;
- 1 стручок гіркого перцю;
- 3 головки часнику;
- 1 ст. ложка цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- 2 ст. ложки 9% оцту;
- 500 мл соняшникової олії.

11


Вагу продуктів потрібно брати НЕТТО - без шкірки і насіння.

Як приготувати баклажанну ікру.


Якщо коротко описувати процес приготування баклажанної ікри, то: помідори залити окропом, баклажани очистити, нарізати дрібними кубиками, перець як гіркий так і солодкий очистити від насіння, нарізати як і цибулю півкільцями, моркву натерти на крупній тертці.

Кожен вид овочів необхідно обсмажити до м'якого стану і збити блендером, потім з'єднати все в ємності для гасіння і протушкувати до готовності. Все.

Ну, а тепер більш детально по кожному етапу приготування:

Баклажани нарізати дрібними кубиками і смажити на олії до м'якого стану.

22


Так повинні виглядати готові баклажани.

33


Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору.

44


Зубчики часнику очистити від шкірки.

55


З помідорів зняти шкірку. Щоб шкірку легко можна було видалити томати необхідно обшпарити окропом.

66


Перець нарізати півкільцями і смажити до м'якого стану.

77


Лук готовий.

88


Готові баклажани збити блендером.

99


Моркву натерти на крупній тертці і обсмажити.

1010


Готовий перець піддаю обробці в блендері.

1111


В останню чергу обсмажуємо томати, необхідно, щоб вони стали м'якими і дали сік.

1212


Морква готова до подальшої обробки в блендері.

1313


Томати готові і тепер їх необхідно збити в блендері.

1414


Збиті овочі блендером з'єднуємо в ємності для гасіння.

1515


Все перемішати і поставити на середній вогонь тушкуватися. Після закипання варити годину на маленькому вогні.

1616


За 20 хвилин до готовності додати сіль, цукор, оцет.

1717


За 10 хвилин до готовності додаємо видавлений через прес часник.

1818

 

1919


Все перемішати, дати прокипіти і баклажанну ікру можна розкладати по стерильним банкам.

2020


Вихід готового продукту - 5 літрових баночок смачної баклажанної ікри.

2121


Приємного апетиту на всю зиму!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок