- Читати рецепт -
Переглянуло: 1785   |  Коментарів 0

Паштет з печінки кролика

 

Паштет з печінки кролика дуже ніжний на смак і чудово підійде для будь-яких бутербродів.

- Читати рецепт -
Переглянуло: 430   |  Коментарів 0

Торт кабачковий

 

Для приготування цього тортика потрібні найпростіші продукти.

- Читати рецепт -
Переглянуло: 735   |  Коментарів 0

[code][/code]Печиво з оливкою

 

Чудове печиво до пива або просто так.

- Читати рецепт -
Переглянуло: 680   |  Коментарів 0

Баклажани в кунжуті

 

Проста і смачна страва, яка сподобається любому гурману. Покрокові фотографії допоможуть вам приготувати таку страву.

- Читати рецепт -
Переглянуло: 477   |  Коментарів 0

Shefkuhar.com.ua

Холодні закуски кулінарні рецепти.


Саме поняття закуска прийшло у світ з французької мови (у вільному перекладі закуска по-французьки звучить як «входите»). Саме у Франції перед основними стравами було прийнято подавати холодні закуски або гарячі закуски, в залежності від складу подаються протягом обіду чи вечері страв. Часто всі закуски було прийнято запивати спиртними напоями. В принципі, подібна традиція збереглася й донині - в багатьох будинках холодні закуски супроводжуються виносом аперитиву або ж стопкою горілочки з морозильника.

Приготування закусок не обмежується одними салатами. Холодні закуски можуть бути приготовлені з остудженого м'яса, різних копченостей, свіжих або відварених овочів, солінь, грибів, риби. Якщо говорити про російські традиції, то на столах росіян перед основною трапезою найчастіше в якості холодної закуски з'являються солоні огірочки, квашена капуста, ікра рибна (червона або чорна), всілякі рибні консерви, салати, різного роду гриби.

Холодні закуски - це і всі види сирів, ковбас. Сало також є холодною закускою, яка відмінно відтіняє смак горілки або української горілки. Всі можливі салати і їх варіації - це теж холодні закуски. Словом, холодні закуски - це всі ті страви, що відправляються в холодильник перед подачею на святковий стіл. Все, що перед подачею до столу розігрівається, є або основною стравою, або гарячою закускою.

Цікава інформація для загального розвитку. Холодні закуски в Італії називаються антипасти, в США вони ж - снек. В Іспанії холодні закуски іменуються тапас. Звичайні бутерброди, не підсмажені на сковороді і не запечені в духовці - це теж холодні закуски.

Хоча приготування холодцю не можна віднести до розділу холодних закусок, однак дане блюдо користується величезною популярністю в Росії. Правда, в Росії це блюдо часто називають просто "холодна", тому приготування холодного - це те ж саме, що приготування холодцю.

На нашому сайті є різноманітні національні, дитячі, швидкі, смачні холодні закуски рецепти до них можна знайти в цьому ж розділі. Крім того, можна дізнатися все про приготування вух для популярної страви російської кухні - холодцю і як приготувати холодне.