Хліб з висівками в духовці



Хліб з висівками в духовці


Я вперше приготувала хліб! За цим рецептом мій перший "млинець" вийшов не грудкою. Він вийшов дуже смачним, пишним і взагалі чудовим. Тонка скоринка і м'який. Цей хліб відмінно проходить тест на натискання і відновлення форми. Так що, якщо ви новачок в приготуванні хліба, пропоную почати з цього рецепту. І у вас обов'язково вийде такий чудовий і корисний хліб.

Інгредієнти:
вода - 250 мл;
олія соняшникова рафінована - 2 столові ложки;
висівки вівсяні - 50 г;
сіль - 1,5 чайні ложки;
дріжджі свіжі - 18 г;
борошно пшеничне - 340 г;
цукровий пісок - 2 столові ложки;
масло вершкове - 10 г.

Спосіб приготування хлібу в духовці.


Для початку потрібно розвести в теплій воді (37-38 градусів, але не більше 40) цукор і дріжджі. Даємо постояти 10 хвилин.

11


Потім цю воду з дріжджами просіяти борошно, додати сіль, висівки і рослинне масло.

22


Замісить еластичне, пружне, але не туге тісто. Накрити миску пакетом або рушником і залишити підходити.

33


Тісто має збільшиться приблизно вдвічі. У мене на це пішло всього лише 40 хвилин. Схоже, що мені попалися ядерні дріжджі.

44


Тепер потрібно обім'яти тісто, сформувати колобок або будь-яку зручну для вас форму. Форму для випічки потрібно змастити трохи маслом і присипати борошном. Покласти заготівлю форму, знову накрити і залишити знову підходити.

55


Мій колобок знову збільшився приблизно вдвічі. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 35-40 хвилин при температурі 200-220 градусів. Вниз духовки не завадить поставити миску з водою.

66


Готовий хліб при постукуванні видає порожній звук. Даємо хлібу відпочити, можна накрити рушником.

77


Коли хліб охолоне, можна їсти. І як же смачно їсти ще теплий хліб з маслом! Від такого теплого, смачного і корисного хліба ніхто не відмовиться.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок