Дріжджове тісто



Дріжджове тісто


У кожної господині є свій оптимальний рецепт дріжджового тіста. Здавалося б - тісто воно і в Африці тісто, а ні - навіть важко уявити скільки існує різний рецептів зі своїми особливостями.
Особисто я для себе визначила оптимальний рецепт дріжджового тіста, який влаштовує мене по швидкості приготування, простоті і результату.

Я користуюся безопарним способом і тісто можна використовувати вже через 20 хвилин. Його я використовую у випічці різного характеру, готую з ним смажені пиріжки з різними начинками або піцу. Коротше кажучи, такий рецепт для мене універсальний.

Інгредієнти:
вода - 1 склянка;
сухі дріжджі - 1 чайна ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
борошно - 1 кг;
сіль - за смаком.

Як приготувати дріжджове тісто.


Для приготування нашого дріжджового тіста я використовую тільки сухі дріжджі, мені так зручніше.

11


Починаємо приготування з того, що нагріваємо воду до температури не вище 50 градусів, виливаємо її в миску. Сюди ж додаємо сіль і дріжджі.

22


Тепер відразу ж приливаю рослинне масло. Масло може бути абсолютно будь-яким, я використовую соняшникову, але якщо взяти оливкову, то тісто вийде трохи ніжніше.

33


Тепер починаємо додавати борошно і замішувати круте тісто. У переліку продуктів я вказала кількість борошна з запасом, йде трохи менше.

44


Тепер, присипавши дно миски борошном, щоб тісто до нього не прилипало, накриваємо харчовою плівкою або рушником, щоб не утворилася непотрібна скоринка на тісті, і прибираємо її в тепле місце. Хвилин через 10-15 тісто добре підніметься.

55


Його слід ще раз замісити і знову ж таки, накривши миску, прибрати в тепле місце.

66


Через 5-10 хвилин, коли тісто вдруге підніметься, можна з нього формувати виріб і використовувати надалі за призначенням.

77


Таким чином, ми отримуємо повітряне, ніжне тісто. Його можна розділити на шматочки і, змастивши олією кожен з них, розкласти по формах, таким чином отримаємо смачний домашній хлібець.

88


Якщо ви хочете домашніх смажених пиріжків, то тісто слід використовувати відразу ж після замішування, не чекаючи, поки воно підніметься. Сподіваюся мій рецепт буде Вам корисний!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок