Відкрити категорії
Хліб з травами
- Переглянути -
Переглядів: 416   |  Коментарів 0
Хліб на пахті
- Переглянути -
Переглядів: 1 299   |  Коментарів 0
Житній хліб
- Переглянути -
Переглядів: 2 295   |  Коментарів 0
Як приготувати французький багет
- Переглянути -
Переглядів: 3 558   |  Коментарів 0
Банановий хліб
- Переглянути -
Переглядів: 4 514   |  Коментарів 0
1 2 3 4 5

Кулінарні рецепти хліба.


Часто купуючи хліб в магазині, багато хто з Вас напевно відзначали, що в своїй більшості якість купленого хліба залишає бажати кращого, якщо не сказати більше. Але що ж робити, якщо набридло вже купувати черствий хліб в магазині? Відповідь на це питання досить простий - приготувати хліб за кулінарним рецептом самому. І тут є як правило два варіанти. Перший - це купити хлібопічку, і другий - спекти домашній хліб вручну самостійно.

Хліб – усьому голова.


Ми щодня робимо покупки в магазинах і вважаємо, що хліб, який ми бачимо на прилавках, так і повинен виглядати. Насправді, ті хлібобулочні вироби, які ми купуємо в супермаркеті, мають свіжий і приємний вигляд тільки тому, що випускаються в промислових масштабах і, якщо вони не будуть володіти таким, ми просто не будемо їх купувати.

Всі мінуси магазинного хліба.


Головна мета виробників - отримати більше прибутку з кожної буханки, не збільшивши при цьому витрати на її приготування. Тому в тісто додається велика кількість дріжджів, за рахунок яких текстура хліба стає «легкою», насиченою повітряними бульбашками. Така технологія також допускає використання борошна з низькосортного зерна, із-за чого поживні властивості хліба також знижуються.

Ще однією проблемою магазинного хліба є застосування консервантів. Продовжуючи термін придатності хліба, виробник знижує свої витрати. З кожним шматком хліба, купленого в супермаркеті, ми з'їдаємо здорову дозу консервантів. Багато інгредієнти недобросовісні виробники просто не вказують на етикетках.

Готуємо свій смачний домашній хліб, легко і дешево.


Всім здається, що приготувати буханець хліба в домашніх умовах вкрай складно і трудомістко, а, не маючи спеціальних пристосувань таких, як хлібопічка, і зовсім неможливо. Насправді, хліб досить легко зробити в домашніх умовах. Знадобиться лише декілька основних компонентів, які можна знайти навіть у невеликому місцевому продуктовому магазині.

Переваги хлібопічки.


Про хлібопічку напевно вже багато знають або хоча б чули. Переваги цього способу випічки хліба цілком очевидні - швидкість, простота і практично відсутність ручної роботи. Наприклад, Ви цілком можете закласти всі продукти в хлібопічку з вечора, поставити таймер і до ранку, наприклад в 6.00 годин або будь-який інший заданий Вами час, отримати готовий гарячий хліб практично без будь-яких турбот.

Моя улюблена несолодка випічка - це домашній хліб в духовці. Йде він в нашій родині в мить ока, особливо, коли ще теплий, та з маслом, кабачковою ікрою або паштетом. Цими кулінарними рецептами домашнього хліба я користуюся дуже тривалий час. Тісто для цього хліба мені подобається заводити з борошна першого сорту; іноді додаю трошки житнього, так як мої домочадці віддають перевагу чорному хлібу. По своєму досвіду скажу, що так хліб виходить смачніше, духмяніше і пишніше.

Після вдалої покупки хлібопічки випічкою домашнього хліба я займаюся за її допомогою дуже зручно, економить час. Якщо нікуди поспішати, то цілком можна спекти хліб в духовці, в принципі, це теж недовго. Як і для будь-якої випічки - пирогів, булочок, хачапурі, самси, пиріжків - борошно попередньо бажано просіяти, тоді тісто буде легким.

Контакти: shefkuhar2@gmail.com