Грузинська кухня кулінарні рецепти.
Не їжте грузинські страви наспіх. Інакше ви просто-напросто ризикуєте не дійти до основної страви - настільки їх багато. У Грузії люблять готувати аджику, гострий соус з горіхів і спецій. На сході готують з жирів, печуть пшеничний грузинський хліб. На заході Грузії люблять приготувати мчаді, кукурудзяний хліб. А в Мінгрелії і в Абхазії частіше воліють цю їжу - гомі, так називається густа кукурудзяна каша, або мамалига.
Якщо говорити про специфічні страви грузинської кухні, не можна не сказати про лобіо, найпопулярнішої їжі всіх грузинів - квасолі (лобіо), можна згадати також приготування хінкалі. Невід'ємна частина це і сири різних сортів. На заході Грузії частіше готують сулугуні, м'який солоний сир. А з сирів скрізь люблять приготувати хачапурі - особливі пироги, традиційна грузинська страва. Після сациві, серед страв з птиці, можна б назвати чихиртма. З неї вони готують і соус чахохбілі. На сході Грузії готують хінкалі - щось схоже на пельмені, але тільки великих розмірів і дуже соковиті всередині.
Скрізь в Грузії готують із свинини різновид шинки - лорі, шинка в оцті - мужужі. Славляться тут і різні соління та маринади. Традиційна грузинська новорічна солодкість - це плоскі цукерки з волоських горіхів в меді. Цю солодкість вони готують в перший день Нового року. Зазвичай споживання грузинських вин тут супроводжує будь-який обід, як і відомі застільні пісні.
Тільки грузинському кухареві відомо, скільки зусиль і фантазії потрібно, щоб від звичайної зелені добитися ефекту. Специфічна риса кухні - приготування соусів тільки з рослинної сировини. А тепер про супи. Візьмемо грузинський хаши, це густа їжа з рубця, сичуги і свіжих яловичих голяшек. Або мужужі, суп з субпродуктів зразок холодцю. А ось і відоме грузинське харчо - бозбаш з бараниною, куряча чихиртма. Врахуйте, у Грузії люблять готувати дуже гострі страви.
Норма буднів - величезні торти. До речі, час збору винограду в Грузії - справжнє свято. Багато тільки тут по-справжньому відчують справжній смак чурчхели - тягучих ковбасок (горіхи в застиглому виноградному соку) і пеламуші (солодка страва з кукурудзяної муки і виноградного соку). Але сік більше використовують, звичайно, для вина, а не для десерту.
Якщо говорити про специфічні страви грузинської кухні, не можна не сказати про лобіо, найпопулярнішої їжі всіх грузинів - квасолі (лобіо), можна згадати також приготування хінкалі. Невід'ємна частина це і сири різних сортів. На заході Грузії частіше готують сулугуні, м'який солоний сир. А з сирів скрізь люблять приготувати хачапурі - особливі пироги, традиційна грузинська страва. Після сациві, серед страв з птиці, можна б назвати чихиртма. З неї вони готують і соус чахохбілі. На сході Грузії готують хінкалі - щось схоже на пельмені, але тільки великих розмірів і дуже соковиті всередині.
Скрізь в Грузії готують із свинини різновид шинки - лорі, шинка в оцті - мужужі. Славляться тут і різні соління та маринади. Традиційна грузинська новорічна солодкість - це плоскі цукерки з волоських горіхів в меді. Цю солодкість вони готують в перший день Нового року. Зазвичай споживання грузинських вин тут супроводжує будь-який обід, як і відомі застільні пісні.
Тільки грузинському кухареві відомо, скільки зусиль і фантазії потрібно, щоб від звичайної зелені добитися ефекту. Специфічна риса кухні - приготування соусів тільки з рослинної сировини. А тепер про супи. Візьмемо грузинський хаши, це густа їжа з рубця, сичуги і свіжих яловичих голяшек. Або мужужі, суп з субпродуктів зразок холодцю. А ось і відоме грузинське харчо - бозбаш з бараниною, куряча чихиртма. Врахуйте, у Грузії люблять готувати дуже гострі страви.
Норма буднів - величезні торти. До речі, час збору винограду в Грузії - справжнє свято. Багато тільки тут по-справжньому відчують справжній смак чурчхели - тягучих ковбасок (горіхи в застиглому виноградному соку) і пеламуші (солодка страва з кукурудзяної муки і виноградного соку). Але сік більше використовують, звичайно, для вина, а не для десерту.