Картопляна запіканка




Картопляна запіканка


Інгредієнти:
800 гр. картоплі
300-400 гр. печериць
2 цибулини
500 гр. фаршу
1-2 ст. л. томатної пасти
200-250 мл. вершків
100 гр. сиру для запікання
сіль, перець, чебрець, червона паприка

Спосіб приготування:
Духовку поставити розігріватися на 190-200 градусів.

Картоплю помити, почистити, нарізати на шайби і відварити в солоній воді буквально 5-6 хвилин. Воду злити.

Цибулю нарізати квадратиками, печериці можна нарізати довільно. У сковорідці розігріти трохи олії, обсмажити до прозорості половину цибулі. Додати шампіньйони і обсмажити їх добре на протязі 7-8 хвилин. В кінці посолити, поперчити, додати трохи чебрецю. Гриби викласти. У цій же сковорідці обсмажити цибулю, додати фарш і смажити хвилин 5. Додати томатну пасту, сіль, перець, вершки, червону паприку, все добре перемішати і дати вершкам закипіти. Потім додати в фарш гриби і протушити все разом пару хвилин.

У форму для запікання викласти половину фаршу з грибами, потім викласти шар картоплі і верхнім шаром другу половину грибів з фаршем. Посипати тертим сиром.

Запікати приблизно 30 хвилин на рівні трохи нижче середнього. Готову запіканку можна посипати зеленню.

Смачного!



Розіслати в соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Ваше ім'я:  

Напишіть "Кулінарія" без кавичок
Відповідь: