Закуска шинкові рулетики



Закуска шинкові рулетики


Іноді закуски створюють набагато більше враження про господарів будинку, ніж цього можна очікувати. Так що, якщо Вам належить приймати важливих гостей, наприклад, майбутніх родичів, особливо, в особі мами Вашої другої половинки, дуже важливо справити сприятливе враження. Саме тому вміння смачно здивувати так важливо і корисно.

Інгредієнти:
20 фініків без кісточок;
20 скибочок прошутто (італійська шинка, зроблена з окосту);
100-120 г сиру горгонзола;
зубочистки.

Для медово-оцтового соусу:
1/4 склянки бальзамічного оцту;
2 столові ложки меду;
щіпка солі крупного помелу;
1/4 чайної ложки чорного перцю.

Готуємо шинкові рулети.


Наріжте прошутто, просолена особливим способом шинка, тонкими скибочками.

11


Потім надріжте фініки з одного боку і підготуйте їх до фарширування.

22


Розімніть трохи сиру з цвіллю, краще всього підійде горгонзола, і наповніть ним кожен фінік.

33


Акуратно загорніть наповнені сиром фініки в скибочки шинки.

44


Тут начебто можна було б зупинитися і подати рулетики до столу, але прошутто (якщо Ви використовуєте саме її, а не іншу шинку) деяким може здатися солонуватою, так що краще всього подавати їх з соусом.

55


Рулетики наколіть на зубочистки. Вони потрібні не стільки для фіксації, скільки для більш зручного поїдання, щоб їх легко можна було брати з блюда і відправляти прямо в рот.

66


Покладіть рулетики на решітку над деко в духовці. Деко найкраще накрити фольгою, щоб його не довелося мити. Протягом усього часу приготування рулетики можна не перевертати, а за 10 хвилин до готовності можна потроху почати знижувати температуру.

77


Відміряйте і влийте в невелику каструльку 1/4 склянки бальзамічного оцту.

88


Додайте дві столові ложки меду і приправити невеликою кількістю солі і великою кількістю чорного перцю.

99


Доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, поки вміст не увариться на 75%. Його колір повинен стати густим темно-коричневим. Все це повинно зайняти 7-10 хвилин.

1010


Подавати рулети краще всього на невеликих тарілках чи підносах, окропивши зверху звареним з меду і оцту соусом, поки вони ще теплі.

1111


Закуски готові! Пригощайте своїх гостей!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок