Гарячі закуски кулінарні рецепти.
У кулінарії гарячі закуски займають особливе місце. Свою назву вони отримали від того, що подаються виключно в гарячому вигляді. Технологія приготування цієї категорії страв схожа на основні гарячі другі страви. Однак, їх відрізняють більш гострі смакові відчуття, до них не передбачений смачний гарнір.
В цілому, гарячі закуски складаються, переважно, з легких страв, що подаються перед основними стравами. Їх основна мета - вгамувати перший голод і злегка приглушити прояви підвищеного апетиту. Як правило, дані страви не використовуються в повсякденному житті, а подаються під час свят і на банкетах. У ресторанах вони замовляються за бажанням відвідувачів.
Серед численних видів гарячих закусок, найбільше поширення отримав жульєн, вперше з'явився у Франції. Він відрізняється способами нарізування овочів у вигляді невеликих скибочок, товщина яких не перевищує 2-х міліметрів. Первісна назва цієї страви було «кокот». Ця назва збереглась до цього часу.
Однак, вибір подібних страв не обмежується одним жульєном. Гарячі закуски з фото у великій кількості можна зустріти на сторінках журналів і на спеціальних сайтах в мережі Інтернет. Для їх приготування існує безліч рецептів, основою яких є м'ясо, птиця, риба, морепродукти та інші подібні інгредієнти. В якості додаткових компонентів, в гарячих закусках використовується зелень, овочі, сири та інші види продуктів. Харчова цінність їх різна і залежить від основної складової страви.
Ще одна основна відмінність гарячих закусок, других страв полягає в тому, що продукти для їх приготування нарізані у вигляді брусочків, дрібних шматочків або кубиків. Це дозволяє під час їжі не користуватися ножем. Для подачі цих страв до столу використовуються спеціальні порційні сковороди, каструльки невеликих розмірів до 100 грам, а також, традиційні порцелянові кокотниці.
Для покриття тарілок, куди ставиться основний посуд, використовуються паперові серветки. Як правило, всі порції робляться невеликих розмірів, а сам гарнір є складовою частиною гарячої закуски або соусу до неї.
Приготування закусок може здійснюватися різними способами. Найчастіше їх смажать і запікають, а також, вони можуть варитися і тушкуватися, в залежності від рецепту. Правильно і якісно приготовані гарячі закуски завжди стануть гідною прикрасою будь-якого святкового столу.
В цілому, гарячі закуски складаються, переважно, з легких страв, що подаються перед основними стравами. Їх основна мета - вгамувати перший голод і злегка приглушити прояви підвищеного апетиту. Як правило, дані страви не використовуються в повсякденному житті, а подаються під час свят і на банкетах. У ресторанах вони замовляються за бажанням відвідувачів.
Серед численних видів гарячих закусок, найбільше поширення отримав жульєн, вперше з'явився у Франції. Він відрізняється способами нарізування овочів у вигляді невеликих скибочок, товщина яких не перевищує 2-х міліметрів. Первісна назва цієї страви було «кокот». Ця назва збереглась до цього часу.
Однак, вибір подібних страв не обмежується одним жульєном. Гарячі закуски з фото у великій кількості можна зустріти на сторінках журналів і на спеціальних сайтах в мережі Інтернет. Для їх приготування існує безліч рецептів, основою яких є м'ясо, птиця, риба, морепродукти та інші подібні інгредієнти. В якості додаткових компонентів, в гарячих закусках використовується зелень, овочі, сири та інші види продуктів. Харчова цінність їх різна і залежить від основної складової страви.
Ще одна основна відмінність гарячих закусок, других страв полягає в тому, що продукти для їх приготування нарізані у вигляді брусочків, дрібних шматочків або кубиків. Це дозволяє під час їжі не користуватися ножем. Для подачі цих страв до столу використовуються спеціальні порційні сковороди, каструльки невеликих розмірів до 100 грам, а також, традиційні порцелянові кокотниці.
Для покриття тарілок, куди ставиться основний посуд, використовуються паперові серветки. Як правило, всі порції робляться невеликих розмірів, а сам гарнір є складовою частиною гарячої закуски або соусу до неї.
Приготування закусок може здійснюватися різними способами. Найчастіше їх смажать і запікають, а також, вони можуть варитися і тушкуватися, в залежності від рецепту. Правильно і якісно приготовані гарячі закуски завжди стануть гідною прикрасою будь-якого святкового столу.